FICCIÓ
Mèdia 07/06/2013

L'Alhambra s'obre per a 'Isabel'

Joan Callarissa
2 min

Barcelona.La sèrie de TVE Isabel s'endinsarà a l'Alhambra de Granada per rodar-hi una part de la seva segona temporada. Per primer cop en 25 anys, la ciutat palatina andalusina més rellevant de l'Estat obrirà les portes a les càmeres d'una ficció perquè s'hi enregistrin algunes de les seves escenes. El palau i la fortalesa que allotjaven la cort nassarita del Regne de Granada serviran a TVE per explicar les vivències dels reis Isabel i Ferran els Catòlics -Michelle Jenner i Rodolfo Sancho- a les terres de l'actual Espanya. Concretament, la setmana que ve l'equip de la sèrie hi gravarà l'entrada triomfal dels Reis Catòlics, l'Expulsió dels Jueus i l'enterrament de Muley Hacen. A més, comptaran amb l'oportunitat de poder fer servir un dels punts més emblemàtics del conjunt monumental, el Pati dels Lleons, com a escenari per a una escena de la ficció.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Després del primer lliurament d' Isabel -que narrava la trajectòria d'Isabel de Castella des de la infància fins que és coronada reina amb 23 anys-, la segona temporada de la ficció de TVE i Diagonal TV es fixa en els moments més durs del regnat de la monarca. Entre d'altres, es relataran la guerra de successió entre els partidaris d'Isabel i els de Juana la Beltraneja, la reconquesta de Granada, l'Expulsió dels Jueus o la primera fase del viatge cap a Amèrica de Cristòfor Colom.

Noms de la història espanyola

En els nous capítols, els espectadors de la sèrie podran conèixer altres personatges rellevants de la història d'Espanya, com Fra Hernando de Talavera, l'inquisidor Torquemada, Beatriz Galindo, Boabdil el Chico o Cristòfor Colom. Una sèrie de noms de personatges que seran interpretats per actors com Roberto Enríquez -Mulay Fan-, Alicia Borrachero -Aixa- o Boabdil el Chico -Álex Martínez.

Aquests noms s'afegiran a la resta del repartiment, que els espectadors ja coneixen de la primera temporada. Michelle Jenner, Rodolfo Sancho, Pedro Casablanc, William Miller, Pere Ponce, Sergio Peris-Mencheta, Ramon Madaula o Juan Messeguer són els noms que completen la ficció.

Rodolfo Sancho i Michelle Jenner, que faran una ofrena floral a la tomba dels Reis Catòlics abans de rodar, van recollir amb la primera temporada de la seva sèrie uns bons resultats de share que van valer la renovació de la sèrie. El millor resultat el van aconseguir en l'últim episodi de la temporada, el 13è, en què Isabel és coronada reina de Castella. 4,6 milions de persones s'ho van mirar, cosa que els va concedir un 22,6% de quota de pantalla.

La nova entrega de capítols està previst que s'estreni aquest setembre, cosa que indica que la visita a l'Alhambra és el segell de la temporada. El mes passat, RTVE va blindar la sèrie perquè cap cadena en pugui fer una seqüela o una preqüela.

stats