Mèdia 26/06/2012

Sota l'amenaça del tancament de canals

A.c.r.
1 min

BARCELONA.El nou model del 33 com a canal purament de cultura i divulgació podria tenir els dies comptats, malgrat els bons resultats que ha donat la nova configuració de la graella, lliure de continguts esportius i infantils. TVC es podria veure obligada a tancar algun dels seus canals, i això repercutiria directament sobre el futur del 33.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En principi, la possibilitat que aquest canal tanqui està descartada: "No podem deixar desproveïda una televisió pública de la seva opció cultural", adverteix l'editor del 33, Lluís Cuevas, que tot i així admet que "s'està treballant amb tots els escenaris possibles", entre els quals hi ha el retorn "al model anterior, amb esports o programes infantils", com a conseqüència d'un hipotètic tancament d'Esport3 o el Super3. "Hem d'estar oberts a tot", diu Cueas, que tot i així subratlla: "Les instruccions són que anem fent". Malgrat tot, admet que cal "estar preparat" per a possibles canvis.

El president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, va deixar clara divendres en la seva compareixença a la comissió de control del Parlament la voluntat "unànime" del consell de govern de conservar el segon múltiplex de TVC, després que el ministeri d'Indústria posés sobre la taula l'opció de tancar-lo. Però encara que no es perdés aquest múltiplex, Duart no va descartar la clausura d'algun dels canals del grup, una opció que està en "procés d'estudi" i que seria motivada per raons pressupostàries. Per Cuevas, aquesta decisió "ha de ser més política que tècnica o de continguts", i per això actualment els responsables de TVC estan valorant "els pros i els contres de tot plegat" perquè "qui hagi de prendre decisions pugui fer-ho amb tots els elements".

stats