EL RADAR

María Pujalte torna a resoldre misteris a partir d'avui a La 1

La 1 estrena aquesta nit (22.30 h) la tercera temporada de la sèrie Los misterios de Laura, en què l'actriu María Pujalte dóna vida a Laura Lebrel, una detectiu que fa mans i mànigues per compatibilitzar la seva feina amb la seva vida com a mare soltera de dues criatures. Com va destacar durant la presentació dels nous episodis el director de l'àrea de televisió de TVE, Alejandro Flórez, la sèrie "va arribar a la cadena fent molt poc soroll", ja que la primera temporada es va emetre durant el mes d'agost del 2009. Tot i així, va aconseguir uns resultats molt més alts dels que s'esperaven, va renovar immediatament i el 2011 va superar els tres milions d'espectadors a Espanya, amb un 16,6% de quota de pantalla mitjana. Per això, diu Flórez, s'ha convertit en una producció "molt important" per a TVE, que ja l'ha exportat a vuit països i n'ha venut els drets per adaptar-la a Rússia, els Estats Units, Itàlia i Holanda.

En aquesta tercera etapa, que constarà de 13 episodis i potenciarà el vessant humorístic del guió, la protagonista s'enfrontarà a misteris com un assassinat en un avió, crims passionals o la història d'un home que porta vides paral·leles. El risc que comporta la seva professió, però, la portarà a plantejar-se canviar de feina, entre altres coses per no posar en perill els seus fills. Mentrestant, haurà d'aguantar la incomoditat de tenir com a cap el seu exmarit i intentarà refer la seva vida sentimental al costat d'un company de feina.

Actors com Asunción Balaguer, Pere Ponce, Lydia Bosch i Juana Acosta sortiran en alguns dels capítols de la nova temporada, que també inclourà un crossover amb una altra sèrie de TVE, Gran reserva : l'agent Ortega, interpretada per Luisa Martín en aquesta ficció, ajudarà la protagonista a resoldre un cas.