AVUI FA LA SEVA ÚLTIMA INTERVENCIÓ A 'POLÒNIA'
Mèdia 16/12/2010

De Montilla a Mas, Sergi Mas

El Montilla de Polònia s'acomiada del programa. Sergi Mas, que no ha necessitat màscara per interpretar-lo, explica com viu el final d'etapa. Diu que s'estima el personatge però es confessa alliberat.

Auri Garcia Morera
2 min
Sergi Mas interpeta José Montilla a Polònia . En el capítol d'aquesta nit farà el seu últim discurs i s'acomiadarà del programa.

BARCELONA.Va començar fent-hi aparicions puntuals i l'any 2006 es va convertir en una estrella. Quatre anys més tard, el Montilla de Polònia s'acomiada. Aquesta nit farà el seu últim monòleg i, deixant de banda ocasions especials, aquesta intervenció serà l'última que farà al programa. Avui el personatge tornarà a ser persona. Finalment, Montilla deixarà pas a Mas, Sergi Mas.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'actor que interpreta l'encara president de la Generalitat ha tingut una relació estranya amb el personatge de ficció. "El dia a dia ha estat divers", explica Sergi Mas. Per una banda, ha rebut nombroses mostres de suport de gent que es pren el programa com una teràpia i li dóna les gràcies. "Això, sincerament, és molt maco", assegura Mas.

Però per l'altra banda, la semblança física amb el personatge original ha jugat en contra seva. A Que- co Novell, quan fa de Mariano Rajoy, pràcticament no se'l reconeix. En canvi, Sergi Mas no necessita cap màscara per interpretar Montilla, i ha estat identificat amb ell de manera automàtica. "Al carrer, la semblança ha estat molt evident", explica ell mateix. "No dic que la fama sigui dura", aclareix, però tot seguit reconeix que la desaparició del personatge serà un alliberament per a ell. Aquests últims anys, a banda de ser reconegut constantment pel carrer, Mas no ha parat de rebre ofertes per actuar en festes majors i en convencions de grans empreses. Les ha rebutjat totes.

El comiat i el futur

L'últim monòleg de Montilla, que es va rodar ahir al matí, va tenir moments emotius. "Hi havia una tendresa, una certa peneta", relata l'actor. "Jo ho porto bé", afegeix, però reconeix que en aquest temps li ha agafat afecte al personatge. "Tinc la sensació que perdo un fill", conclou, adonant-se que acaba de deixar anar un titular. La desaparició del Montilla de Polònia és el final d'una etapa important per a Mas, però no ho considera dramàtic. "No s'acabava la vida amb Arús ni amb Buenafuente, i no s'acaba amb Polònia ", recorda, en referència a etapes professionals anteriors.

Quan se li pregunta què farà a partir d'ara, Mas recorda que ja està fent altres coses més enllà de Polònia . "Jo estic fent ràdio, és la meva feina, i la tele és un a més a més", explica. A banda del programa Què has dinat?, a COM Ràdio, Mas també fa les retransmissions dels partits de l'Espanyol en aquesta emissora i col·labora amb altres mitjans. Tot i això, explica que valora reaparèixer a la televisió aviat i que una de les possibilitats es fer altres personatges a Polònia . "Hi ha portes que estan obertes, però no cal precipitar-se".

stats