Mediaset ja té alineació per al Brasil

El grup va presentar ahir el desplegament que farà per al Mundial de futbol

Més novetats en els aspectes tecnològics que en els humans. Mediaset presentava ahir el seu dispositiu per cobrir el Mundial de futbol -entre el 12 de juny i el 13 de juliol- i ho farà amb el mateix equip que quatre anys enrere: coordinació de J.J. Santos, i Manu Carreño i Paco González com a narradors dels partits, que comptaran amb els comentaris tècnics de l’exseleccionador José Antonio Camacho, de l’exjugador Kiko Narváez i del periodista Julio Maldonado, Maldini. José Antonio Luque posarà la veu als partits de seleccions estrangeres.

Però en el camp tècnic sí que hi havia estrenes: Mediaset oferirà part dels seus continguts via WhatsApp. Els usuaris que ho demanin podran rebre al mòbil informació, vídeos i clips d’àudio relatius al Mundial. A més, podran enviar de tornada fotografies o clips, perquè la cadena els incorpori a la web o a les transmissions en antena. I la web del grup, que oferirà fins a sis senyals diferents de cada matx.

El conseller delegat de Telecinco, Paolo Vasile, no s’ha estalviat una ironia adreçada a TVE: “Com que som una televisió comercial, no hi aniran 500 persones com en altres cadenes”.

TVE es defensa

Mentrestant, la roja era també protagonista ahir a RTVE, però per motius molt diferents. El president de l’ens públic, Leopoldo González Echenique, va haver de defensar al Congrés que la televisió pública s’hagi gastat 39 milions d’euros en la compra dels partits de classificació de la selecció espanyola per a l’Eurocopa del 2016 i el Mundial del 2018. En total, 20 partits (10 per competició) que s’han comprat “amb una disminució del 44% respecte del que estava pagant RTVE per drets similars”, va assegurar Echenique, tot i que no va especificar de quins drets similars parlava. La gestió de TVE a l’hora d’obtenir aquests drets va ser criticada amb duresa per les privades, que van acusar l’ens públic de licitar a uns preus desorbitats, que encareixen artificialment el preu d’aquests partits. TVE va tancar amb dèficits de 113 milions d’euros tant el 2012 com el 2013.

Echenique va explicar també que la final de la Champions va tenir un cost de 218.000 euros i va trobar justificat que s’hi desplacessin 96 persones entre TVE i RNE (tot i que la realització televisiva de l’emissió corria a càrrec de la UEFA). El president de RTVE va assegurar que totes les persones desplaçades estaven “involucrades directament” en la realització de 18 hores d’emissió.

Tot el campionat, amb pagament a Gol T

Si ahir Mediaset presentava la seva cobertura per a les emissions en obert, avui és el torn del pagament, de la mà de Gol T. La cadena ven el fet que serà l’única que oferirà a Espanya tots els 64 partits del campionat en directe. Un altre punt fort de la seva oferta és que l’han adaptat perquè pugui ser vista des de qualsevol lloc i des de qualsevol dispositiu mòbil a través d’una apli creada específicament per a Gol T. El canal té previst desplaçar-hi més de 100 professionals i enviar-hi 5 unitats mòbils i 20 equips de càmeres. El comentarista principal serà l’exjugador de l’Espanyol Joan Capdevila, campió d’Europa el 2008 i del món el 2010.