Més de 10.000 descàrregues d’’Orgullo y satisfacción’ en 4 hores

Els divuit dibuixants i guionistes que van dimitir d’ El Jueves perquè l’empresa editora va censurar una portada de temàtica monàrquica van publicar ahir la seva resposta: el còmic Orgulló y satisfacción, amb el qual volien acomiadar el rei Joan Carles i donar la benvinguda -humorística- a Felip VI. El llançament va ser un èxit que va desbordar les seves previsions, ja que, en només les quatre primeres hores, es van gestionar més de 10.000 descàrregues del número, que té 75 pàgines i està disponible tant en PDF com en CBR, un format específic pensat per als còmics.

“Estem aclaparats per la resposta”, explicava a l’ARA Albert Monteys, un dels coordinadors de la nova publicació i exdirector d’ El Jueves. “Ens ha sorprès que moltes persones hagin pagat més que l’euro i mig que demanàvem”. L’equip que ha tirat endavant el projecte es reunirà pròximament per decidir si dóna continuïtat a la iniciativa, en vista de la bona acollida d’aquesta recopilació d’acudits de temàtica reial.

Orgullo y satisfacción ha estat editat per ¡Caramba!, una jove editorial fundada fa tres anys i que està especialitzada en còmics i humor. El número està dirigit per Guillermo, Albert Monteys, Manel Fontdevila, Bernardo Vergara i Manuel Bartual, però compta també amb les aportacions d’Ágreda, Asier y Javier, Isaac Rosa, Iu Forn, Lalo Kubala, Luis Bustos, Malagón, Mel, Paco Alcázar, Paco Sordo, Pepe Colubi i Tri, tots provinents de l’escuderia d’ El Jueves, que en l’exemplar d’aquesta setmana explicava en una de les historietes l’incident de la portada i el seu ressò i demanava als lectors que li mantinguessin la confiança.

El + vist

El + comentat