DRETS AUDIOVISUALS
Mèdia 17/04/2013

Roser Capdevila vol recuperar la propietat de 'Les tres bessones'

Albert Castellví Roca
1 min
Roser Capdevila vol recuperar la propietat de 'Les tres bessones'

Barcelona.La il·lustradora Roser Capdevila ha presentat una demanda contra la productora Cromosoma amb l'objectiu de recuperar els drets de la marca Les tres bessones , que ella va crear i que la productora es va encarregar de convertir en una exitosa sèrie de televisió que ja s'ha emès en més de 150 països d'arreu del món. Segons ha explicat la il·lustradora a l'ARA, Cromosoma -que al gener es va declarar en concurs de creditors voluntari per l'elevat deute que havia d'afrontar- té intenció de vendre la marca "a unes productores que volen canviar totalment l'esperit de Les tres bessones ", un fet que la "inquieta molt".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Capdevila remarca que la uneix "una gran amistat" amb Eulàlia Cirera, la vídua del fundador i màxim responsable de Cromosoma, Oriol Ivern -mort el juny de l'any passat als 66 anys-, i assegura: "No li vull fer mal de cap manera, però tampoc no puc permetre que ara una productora agafi les bessones i les converteixi en unes nenes adolescents o què sé jo". La creadora dels tres personatges se sent "ferida, molesta" perquè la marca es vol vendre sense "respectar" el seu estil, cosa que fins ara, diu, no havia succeït.

Davant d'aquesta situació, al novembre va presentar la demanda, que va desembocar en la celebració, ahir, d'una primera vista. El judici s'ha fixat per al mes de juliol.

stats