MITJANS PÚBLICS
Mèdia 04/06/2012

S'acaba el termini per presentar candidats al consell de RTVE

A.c.r.
1 min

BARCELONAA les dues d'aquest migdia s'acaba el termini perquè els grups parlamentaris proposin els seus candidats per ocupar les cinc cadires del consell d'administració de Radiotelevisió Espanyola que cal renovar, entre els quals hi ha d'haver el futur president de l'ens. El mandat dels consellers Francesc Bellmunt (proposat per ERC), Josep Manuel Silva (CiU), Jesús Andreu (PP), Santos Ruesga (UGT) i María Cruz Llamazares (PSOE) va caducar el gener del 2010 -els altres quatre plegaran al desembre-, però des de llavors han seguit ocupant el càrrec davant la impossibilitat que els partits arribessin a l'acord necessari per nomenar els seus substituts. El nou decret aprovat pel govern espanyol i convalidat al Congrés el 17 de maig, però, permet que els consellers siguin escollits per majoria absoluta, la qual cosa ha de facilitar el procés.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

De moment no s'ha fet públic el nom de cap dels candidats a ocupar els càrrecs, tres dels quals han de sortir del Congrés i els altres dos del Senat. En tot cas, un cop es tanqui avui el termini i la comissió de nomenaments validi els noms presentats, les cambres hauran de votar-los en ple, previsiblement entre els dies 19 i 21 d'aquest mes. Un cop escollits els nous membres, el Congrés haurà de decidir quin serà el nou president de la Corporació.

D'aquesta manera s'acabarà un llarg període d'interinitat, que va començar el 6 de juliol de l'any passat, quan l'aleshores president, Alberto Oliart, va dimitir. Des de llavors, el càrrec ha estat ocupat per torns pels membres del consell d'administració.

stats