INFORME SOBRE TELEVISIÓ
Mèdia 27/12/2011

'Sálvame', el programa que rep més queixes dels espectadors

N.a.
1 min
'Sálvame', el programa que rep més queixes dels espectadors

BARCELONASálvame , el magazín de Telecinco que presenta Jorge Javier Vázquez, és el programa que rep més queixes dels espectadors (116). Així es desprèn del sisè informe d'avaluació sobre l'aplicació del Codi d'Autoregulació de Continguts Televisius i Infància: Sálvame és el que més l'incompleix amb diferència. Després hi ha El Diario - desaparegut espai de testimonis d'Antena 3- amb 16, Tonterías las justas (Cuatro) amb 7, Sé lo que hicistéis (La Sexta) amb 5 i Tal cual (Antena 3) amb 4. Sálvame també és l'espai amb més queixes acceptades, 14.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Mediaset Espanya, propietària de Telecinco i Cuatro, va defensar-se ahir amb un comunicat en què assenyala que les conclusions d'aquest estudi són fruit de la posició de domini d'Antena 3 i La Sexta en el comitè i que les xifres sobre sancions a Sálvame estan "inflades de manera artificial". Segons Mediaset, "aquesta última maniobra suposa un nou esglaó en la deslleial persecució implacable que Antena 3 i La Sexta mantenen en els últims anys contra un competidor que continua al capdavant de les televisions comercials". Com que no l'han pogut vèncer a "l'arena d'una sana competència" opten per aquest camí, addueixen. En resposta, un portaveu d'Antena 3 ha recomanat a Telecinco que "no busqui excuses ni culpables externs". En declaracions a Efe, ha assenyalat que no es fa responsable dels continguts de Telecinco, "i pel que sembla Telecinco tampoc".

Els espectadors van presentar 172 queixes entre el març del 2010 i la mateixa data del 2011 per incompliment d'aquest codi d'autoregulació. Aquesta xifra suposa un increment del 34,3% respecte a l'anterior informe. Les queixes acceptades van ascendir a un total de 17, cosa que es tradueix en un 9,8% de les presentades, davant del 17% del període anterior.

stats