EL RADAR

Santi Faro encapçalarà l’equip de transmissions de Fórmula 1 a TV3

Santi Faro serà el nou narrador de les curses de Fórmula 1 a TV3 en substitució de Josep Lluís Merlos, que dijous va anunciar que deixava el canal públic per unir-se al projecte de Movistar TV. La televisió pública, doncs, aposta per un periodista de la casa i que té, com destaca TV3, “una llarga trajectòria en el món del motor”, com a director del programa Motor a fons, com a enviat especial al Ral·li Dakar i a altres grans competicions, i com a coordinador de la programació de Fórmula 1 de la cadena.

Faro encapçalarà una transmissió “molt coral”, “més policromàtica” i “més dinàmica”, segons ell mateix ha explicat a l’ARA, en què participaran un any més Francesc Latorre, Laia Ferrer i Francesc Rosés. No hi serà, en canvi, Joan Villadelprat, que també ha fet el salt a Movistar TV. Per substituir-lo, TV3 ha incorporat dos noms que aportaran el punt de vista tècnic a les transmissions. D’una banda, Albert Fàbrega, que durant les últimes temporades ha treballat per als equips Super Aguri i HRT, on va ser coordinador de l’equip. “Estic molt il·lusionat”, diu Faro en referència a aquest fitxatge. De l’altra, TV3 sumarà la veu de Dani Juncadella, pilot provador de Force India i que “es prepara per fer el salt definitiu a la Fórmula 1”, segons la cadena.

A més de renovar l’equip de transmissions, TV3 també impulsa en aquesta nova temporada una millora en l’àmbit de les noves tecnologies, que permetrà seguir les proves en directe a través de l’aplicació per a mòbils i tauletes d’Esport3. Igual que l’any passat, a més, les curses també es podran veure a la web del canal esportiu de TVC.

La temporada de Fórmula 1 arrencarà el 16 de març amb la disputa del Gran Premi d’Austràlia.

Més continguts de