TELEVISIÓ
Mèdia 15/05/2013

La Sexta comença la persecució d'un assassí en sèrie

Estrena l'exitosa 'The following', protagonitzada per Kevin Bacon

Albert Castellví Roca
3 min

Barcelona.Joe Carroll era un home amb una vida exemplar: casat i amb un fill, culte, professor de literatura a la Universitat de Virgínia i considerat un gran expert en la figura i l'obra del poeta Edgar Allan Poe. Però vuit anys enrere la seva vida va fer un gir de 180 graus quan l'agent de l'FBI Ryan Hardy el va identificar com a responsable de l'assassinat de 14 noies al mateix campus universitari, on estudiaven. Carroll va acabar al corredor de la mort, però Hardy també va haver de pagar un preu molt alt per la seva persecució: va rebre una punyalada al cor i, tot i que va poder salvar la vida, es va haver de retirar del servei actiu.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Vuit anys després dels fets, l'FBI torna a requerir els serveis del seu exagent. Carroll s'acaba d'escapar, inexplicablement, de la presó, però no només això: durant els vuit anys que s'ha passat entre reixes ha estat capaç de teixir una xarxa de seguidors que ara l'esperen amb els braços oberts, disposats a obeir-lo i a matar a qui ell els demani. Tot i que Hardy ha perdut bona part de les seves facultats, els responsables de l'FBI consideren que és l'única persona que pot parar els peus a Carroll i la seva secta de seguidors. Per això, finalment, ell accepta tornar a col·laborar amb l'agència.

Així arrenca The following , una de les produccions que més bons resultats ha donat aquesta temporada a la cadena nord-americana Fox i que aquesta nit (22.30 h) arriba a La Sexta. La ficció, però, ja s'ha pogut veure a Espanya, on el canal de pagament TNT la va estrenar al gener, tot just vuit dies després que als Estats Units, i la va acomiadar la setmana passada.

Pel que fa a l'emissió nord-americana, el primer episodi va superar els 10 milions d'espectadors, i els altres, tot i que van quedar per sota, mai van baixar dels 6 milions. L'últim dels 15 capítols d'aquesta primera temporada, emès el 29 d'abril, va acostar-se als 8 milions de seguidors, una xifra molt similar a la mitjana de la sèrie, i que va satisfer la Fox: quan tot just s'havia emès la meitat de la temporada, la cadena ja va anunciar la renovació de la sèrie, que tindrà 15 episodis més l'any vinent.

Massa sanguinària

The following és una creació de Kevin Williamson, que també ha signat sèries com Dawson crece i Diaris de vampirs , i que al cinema va escriure el guió de Sé lo que hicisteis el último verano i va idear la saga Scream . La seva nova sèrie té alguns punts de contacte amb aquestes pel·lícules, ja que no escatima a l'hora de mostrar imatges escabroses de crims i violència. De fet, l'obsessió de Joe Carroll per Edgar Allan Poe arriba fins al punt de voler convertir els seus crims en art. Per això sol utilitzar un ganivet a l'hora d'assassinar, i sovint arrenca les vísceres o els ulls de les seves víctimes.

Williamson ha admès que era conscient que aquest vessant gore de la sèrie podria generar certa controvèrsia, i de fet els responsables de la cadena Fox van dubtar abans d'incorporar la producció a la seva oferta justament per aquest motiu. A més, tot i que en general la sèrie ha rebut comentaris positius, diversos crítics de mitjans nord-americans han lamentat aquest excés de "violència gratuïta".

En canvi, l'acadèmia nord-americana del cinema de ciència-ficció, fantasia i terror ha nominat la sèrie per a un dels seus premis Saturn, al qual opta també l'actor protagonista, Kevin Bacon. El protagonista de Mystic river i Apollo 13 , i guanyador del Globus d'Or pel seu paper al telefilm Taking chance , dóna vida ara a Ryan Hardy, mentre que James Purefoy encarna el seu arxienemic, Joe Carroll. Natalie Zea, Annie Parisse i Shawn Ashmore completen el repartiment de la sèrie.

stats