Publicitat
Publicitat

EL RADAR

TV3 emetrà abans del 31 de gener el documental ‘Ciutat morta’

TV3 emetrà finalment el documental Ciutat morta. Així ho va confirmar ahir la cadena a la productora Metromuster, responsable del documental, segons va anunciar la mateixa productora i van confirmar a l’ARA fonts de TV3, que s’ha compromès a oferir-lo entre aquest mes i el que ve.

Aquest anunci es contradiu amb les declaracions que va fer divendres el director de TV3, Eugeni Sallent, al Parlament, quan, preguntat pel diputat de la CUP David Fernàndez, va negar que hi hagués cap intenció d’incloure el documental a la graella. “No en tenim els drets ni tenim planificada l’emissió”, va assegurar Sallent. Segons el director, TV3 havia rebutjat, l’estiu del 2013, la possibilitat de participar com a coproductora en el treball, i des de llavors no hi havia hagut cap relació entre la cadena i els seus autors. “Aquesta és l’última informació que tenim sobre aquest projecte”, va sentenciar Sallent.

Minuts després, però, Fernàndez va retuitejar una piulada que el compte oficial de TV3 havia fet el 17 de juny d’enguany per anunciar l’emissió del documental durant “l’últim trimestre” del 2014. Al setembre, TV3 s’havia reafirmat en aquest compromís en un altre tuit, tot i que en aquest cas parlava de “la temporada 2014-2015”, sense precisar més.

De fet, segons va denunciar Metromuster divendres després de les paraules de Sallent, TV3 i la productora sí que han mantingut contactes durant els últims mesos, i “la persona responsable de programació” s’havia compromès a posar el documental a la graella, com a màxim, a principis del 2015. “A partir de principis de novembre d’enguany, el contacte telefònic amb TV3 va ser regular i fluït. La negociació girava a l’entorn de la data, l’emissió estava confirmada -continuava el comunicat que la productora va publicar divendres-. Quan tot semblava perdre’s en un tema tècnic de resolució de graelles i calendari, inesperadament se’ns va anunciar que, per temes explícitament polítics (proximitat de les eleccions municipals i unes possibles eleccions plebiscitàries), finalment l’emissió es postergaria fins a l’estiu del 2015”. Amb tot, Metromuster assenyalava que aquest retard no implicava que TV3 hagués trencat el compromís d’emetre el documental.

Ciutat morta es fixa en l’anomenat cas 4-F, és a dir, els fets que es van produir a Barcelona després que, el 4 de febrer del 2006, un agent de la Guàrdia Urbana quedés ferit en rebre un impacte mentre controlava l’accés a una casa ocupada. Com a conseqüència d’aquells fets, quatre persones van ser condemnades a presó, una de les quals, Patricia Heras, es va suïcidar el 26 d’abril del 2011, durant un permís penitenciari, després d’haver assegurat repetidament que no tenia res a veure amb el cas.

El film, dirigit per Xavier Artigas i Xapo Ortega, es va estrenar al març i ha guanyat diversos premis, entre els quals el de millor documental al Festival de Màlaga.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT