ARRENCA LA TEMPORADA TELEVISIVA
Mèdia 11/09/2011

TV3 vol "fer costat" a la societat catalana

Demà es posa en marxa definitivament la nova temporada de TV3, que, tot i la retallada, afegeix nous espais als ja consolidats amb l'objectiu de servir el país i de "fer-li costat" en uns "moments difícils".

Albert Castellví Roca
2 min
Fer més amb menys La directora de Televisió de Catalunya, Mònica Terribas, va agrair als treballadors de TV3 i dels canals temàtics l'esforç que estan fent per "fer més coses amb menys recursos". Tot i així, la cadena ha incorporat algunes cares noves a la plantilla, entre les quals destaca la d'Andreu Buenafuente, que presentarà dos programes especials al novembre.

BARCELONA.El compromís amb el servei públic serà l'eix fonamental de la programació que TV3 posarà en marxa demà per encarar la nova temporada. La directora de Televisió de Catalunya, Mònica Terribas, va voler deixar-ho ben clar durant l'acte de presentació de la nova graella: "La funció de TV3 és i serà sempre servir tots els públics, motivar-los, entretenir-los, servir els més petits, ajudar-nos entre tots i que això arribi realment a tothom". "Som una televisió de principis, de valors, de compromís", va afegir.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Terribas va admetre que aquest serà "un dels anys més complicats de la vida d'aquest país", i per això es va comprometre a "fer costat" a la societat amb una televisió "responsable, rigorosa i que l'acompanyi en aquests moments". Ho haurà de fer amb "menys recursos", una situació que la directora de TV3 va acceptar amb esportivitat -"les prioritats han de ser l'educació i la sanitat"- i que obligarà a "fer un esforç" per mantenir uns resultats tan satisfactoris com els de la temporada passada, en què entre tots els canals de TVC es va acumular, segons Terribas, un share del 20%, una xifra que els fa "molt feliços i molt agraïts".

Informació i esports, els pilars

El camí per repetir aquests resultats passa per mantenir els programes més consolidats a la graella -des dels espais d'humor com l' APM? , el Polònia o el Crackòvia fins a Divendres , La Riera o El gran dictat -, recuperar-ne dels que han funcionat en anys anteriors i afegir-hi algunes estrenes, entre les quals destaquen diversos projectes de ficció o la sèrie d'animació per a adults Jokebox .

I evidentment es manté l'aposta pels informatius, que segons Terribas han estat la "prioritat" de TV3 des del seu naixement fa 28 anys, ja que "tenir un societat informada és fonamental per millorar la cohesió d'aquest país". Per això valora tan positivament el fet que els Telenotícies siguin "líders cada dia indiscutibles". El retorn de Raquel Sans al Telenotícies vespre després d'uns mesos de baixa per maternitat és l'única novetat rellevant, més enllà del debut d'Ariadna Oltra al capdavant d' Els matins , "una de les grans peces de TV3", segons la directora.

Qui també sol aconseguir grans xifres d'audiència és el futbol, que es manté a la graella amb les transmissions de la Copa, la Lliga i la Champions al costat del bàsquet o la Fórmula 1, que se seguirà oferint en resposta a "la gran afició pel món del motor" que hi ha a Catalunya.

stats