RECONEIXEMENT ALS PROFESSIONALS TELEVISIUS
Mèdia 01/07/2011

TVE arrasa als premis de l'Acadèmia

Com era previsible, Televisió Espanyola va sortir de la gala dels premis de l'Acadèmia de la Televisió carregada d'estatuetes. Andreu Buenafuente va endur-se dos guardons el dia del seu comiat.

Albert Castellví Roca
2 min
L'equip de guionistes de la sèrie Cuéntame cómo pasó, amb el guardó que l'Acadèmia els va lliurar per reconèixer la seva tasca.

Barcelona.Quinze guardons van recollir ahir els professionals de Televisió Espanyola de la gala dels premis anuals de l'Acadèmia de les Ciències i les Arts de la Televisió. La cadena estatal va ser la gran triomfadora de la nit, tal com ja es podia esperar de la llista de finalistes, en què l'ens públic era present en pràcticament totes les categories i, en alguns casos, copava la llista de candidats. Informe semanal i Cuéntame , amb tres premis cadascun, van ser els principals triomfadors de la nit i la resta de sèries de la cadena van endur-se també diversos guardons.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Només Andreu Buenafuente, el dia que s'acomiadava de La Sexta, va poder fer una mica d'ombra a TVE, amb el premi al programa d'entreteniment i al presentador del mateix gènere. I cal destacar també l'èxit del Polònia , l'únic espai d'àmbit autonòmic nominat en les categories estatals, que va guanyar el guardó a la millor caracterització.

D'altra banda, i tal com ja s'havia anunciat, el periodista, actor i escriptor José María Íñigo va rebre ahir el premi Toda una Vida, que vol reconèixer la seva llarga trajectòria, de més de 40 anys davant de les càmeres. També era conegut que Antena 3 rebria el premi a la qualitat, en reconeixement a "la seva programació variada d'entreteniment familiar, el seu compromís amb la ficció espanyola i la seva aposta per la innovació". I Paul Kenyon, reporter de la BBC, va recollir el premi de l'Acadèmia al reconeixement internacional pel seu reportatge Chocolate: The bitter truth , que denuncia l'explotació infantil a l'Àfrica.

A banda dels premis d'àmbit estatal, ahir es van lliurar també els premis de les categories autonòmiques. Aquí, la sèrie de TV3 La Riera va ser reconeguda com la millor ficció, mentre que 75 minutos , de Canal Sur, va imposar-se com a millor espai d'actualitat. Entre els informatius, va guanyar la primera edició dels de la televisió asturiana, i Pequeños pero no invisibles , d'Aragón Televisión, va aconseguir el guardó al millor programa d'entreteniment. A títol individual van imposar-se Goyo González -conductor del concurs Cifras y letras , que emeten set canals de diverses zones de l'Estat- i Ana Isabel Albares -que presenta Noticias 1 a Castilla-la Mancha Televisión.

Consell de l'audiovisual

En el seu discurs protocol·lari, el president de l'Acadèmia, Manuel Campo Vidal, va defensar el bon nivell de qualitat de la televisió a l'Estat, i va reclamar als poders públics la creació d'un consell de l'audiovisual a Espanya, per "no ser menys" que la resta de països europeus.

stats