Mèdia 09/09/2013

Els cantants d'orquestra, les cares del nou 'talent show' de La 1

Presentat per Carlos Latre, 'Uno de los nuestros' s'estrenarà aquesta temporada

J.c.
2 min
Carlos Latre ja ha participat anteriorment en formats de TVE. L'últim va ser Letris, un concurs de la productora Reset TV que només va durar dos mesos.

Barcelona.Els talents musicals estan de revifada i TVE n'és conscient. Per això, està preparant per a la nova temporada un format que pretén trobar el millor cantant d'orquestra d'Espanya. Un objectiu que haurà d'aconseguir en horari de màxima audiència en la temporada que s'inaugura aquest setembre. El programa, que es diu Uno de los nuestros , estarà presentat per Carlos Latre, segons van confirmar dilluns responsables del programa al FesTVal de Vitòria. L'humorista català no haurà de deixar enrere la seva presència com a jurat del programa Tu cara me suena , d'Antena 3, per afrontar aquest nou repte, cosa amb la qual havien especulat alguns mitjans. De fet, tant el programa d'Antena 3 com La Voz de Telecinco seran els altres dos grans talent shows musicals amb qui haurà de competir el català.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'espai que TVE enregistrarà a Barcelona compta amb Latre al capdavant i el càsting per als concursants ja ha acabat. Durant el juliol i l'agost, la productora ha portat a terme una selecció presencial a tot Espanya per trobar els millors vocalistes d'orquestra de l'Estat. El requisit per accedir als càstings era haver complert els 16 anys però no tenia un màxim d'edat. La recerca que s'ha dut a terme s'ha fet en diverses ciutats. Entre d'altres, ha passat per Barcelona, Las Palmas de Gran Canaria, Màlaga, Sevilla, València i Madrid.

Aquest programa, produït per Gestmusic -que ja es va encarregar d' Operación Triunfo -, pretén que el millor cantant d'orquestra d'Espanya encapçali una formació de catorze músics professionals que ja han estat seleccionats. Per això, el guanyador del concurs haurà de tenir un perfil molt polivalent, ja que en la seva professió els cantants han d'enfrontar-se tant a cançons clàssiques que mai no moren -pasdobles o temes pop dels anys vuitanta- com a gèneres nous com el reggaeton i música dance en anglès.

Als concursants se'ls ha demanat que tinguin bona veu, però no només això. La versatilitat d'estils, el carisma, la seva capacitat per oferir espectacle i la seva aptitud per connectar amb el públic també han estat sospesades per l'organització a l'hora de seleccionar-los. I, de fet, la versatilitat de Latre és un dels altres arguments que li pot servir al format per tenir èxit d'audiència, ja que de ben segur es viuran moments còmics que el polifacètic presentador sabrà explotar. Amb un total de 4.000 aspirants en els càstings, es preveu que la selecció de cantants candidats sigui d'un nivell molt alt.

A Tu cara me suena , preparen una tercera edició amb artistes que l'han d'ajudar a mantenir el llistó alt com en les dues edicions anteriors. Per això, sumaran Marta Sánchez al jurat. La madrilenya jutjarà els nous concursants al costat d'Ángel Llàcer i Mónica Naranjo. Sánchez participarà per segon cop en un talent show musical. Anteriorment, ja va ser la padrina del cantant novell Paco Arrojo al concurs musical de TVE Gente de primera .

stats