ADAPTACIÓ D'UNA SÈRIE MÍTICA
Mèdia 07/03/2011

Telecinco vol versionar 'Cheers' amb Alberto San Juan

Cheers va ser una de les sèries de més èxit als Estats Units durant els anys 80. Ara, Telecinco es planteja rodar-la de nou, amb guions gairebé idèntics i amb Alberto San Juan en el paper de Sam Malone.

Albert Castellví Roca
2 min
Telecinco confia que Alberto San Juan acceptarà el paper de Sam Malone a la versió que prepara de la sèrie 'Cheers'.

Barcelona.Ja fa temps que Telecinco planeja versionar Cheers , una de les comèdies de situació amb més èxit dels anys 80, i ara, finalment, s'ha decidit. El projecte, produït per Plural Entertainment, tirarà endavant i, si tot va bé, comptarà amb una cara ben coneguda per encarnar el principal protagonista, ja que la cadena ha ofert el paper de Sam Malone, l'amo del bar on té lloc l'acció, a l'actor madrileny Alberto San Juan. Però, de moment, l'acord no està tancat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Cheers , emesa originàriament per la cadena nord-americana NBC entre els anys 1982 i 1993, basava el seu argument en el dia a dia d'un grup de personatges que coincidien en un bar de Boston que es deia Cheers i que era regentat per un exjugador de beisbol cregut i seductor, Sam Malone. Tot i que al principi no va ser gaire ben rebuda i fins i tot se'n va cancel·lar l'emissió durant uns mesos, la sèrie va saber aprofitar la segona oportunitat, i va mantenir-se en antena durant onze temporades, amb xifres d'audiència altíssimes. L'últim capítol va ser el programa més vist del 1993 als Estats Units, amb més de 42 milions d'espectadors i un share del 64%.

Però el reconeixement no li va arribar només a través de l'audiència: al llarg dels onze anys que es va mantenir en antena, la sèrie i els seus actors van rebre prop de 30 premis Emmy i Globus d'Or. Tot plegat va fer que se'n creés un spin-off , Frasier , que també va mantenir-se en antena durant onze anys amb èxit.

La sèrie original es va poder veure a Espanya a finals dels anys 80 i principis dels 90, quan TVE (primer a La 1 i després a La 2) va importar-la. Ara, però, Telecinco vol tornar-la a rodar, i tot i que el projecte encara està a les beceroles, ja s'ha avançat que la intenció de la cadena és ser tan fidel com es pugui a l'original, de manera que molts guions seran simplement una traducció, mentre que altres s'adaptaran per posar-los al dia i adequar-los a la realitat espanyola. La incorporació d'Alberto San Juan com a protagonista, en cas que s'acabi confirmant, seria tot un aval per al projecte.

Actor reconegut

San Juan, guanyador d'un Goya l'any 2008 pel seu paper a la pel·lícula Bajo las estrellas i guardonat també amb diversos premis Max com a actor i dramaturg, és també un habitual de la petita pantalla, les seves últimes aparicions han estat a TVE. La més recent, fa tot just uns mesos, va ser a Águila Roja , però anteriorment ja havia participat a Pelotas i a La señora . A més, actualment està preparant amb la seva companyia teatral, Animalario, l'adaptació de l'obra de teatre Urtain , que s'ha d'emetre a l'espai Estudio 1 de La 2. Tot i així, l'actor ja coneix Telecinco, en especial gràcies a la seva participació a la sèrie Más que amigos , que va protagonitzar durant les seves dues temporades, emeses el 1997 i el 1998. Posteriorment va tornar-hi amb petits papers en alguns capítols de Compañeros , 7 vidas o Periodistas .

stats