NOVA OFERTA TELEVISIVA
Mèdia 01/05/2012

Xplora obre una nova finestra a la realitat més sorprenent

La Sexta posa en marxa avui el seu canal "per a gent curiosa". Xplora neix amb l'objectiu d'arribar a l'1% de share gràcies a 24 hores de documentals de la BBC, History Channel o National Geographic.

Albert Castellví Roca
2 min
Xplora obre una nova finestra  a la realitat més sorprenent

BARCELONA.Documentals d'animals, d'història i de naturalesa, però també sobre profecies apocalíptiques, persecucions policials i camions que circulen enmig de quilòmetres quadrats de gel. A partir d'avui, tots tenen una casa nova a la TDT: el canal Xplora, que emet per la freqüència que fins ara utilitzava La Sexta 2 i que dedicarà 24 hores al dia a l'emissió de "documentals, docu realities i cinema documental", en paraules del cap d'adquisicions de la nova cadena, Álex Flórez.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El conseller delegat de La Sexta, José Miguel Contreras, ha obert la porta a incorporar a Xplora documentals produïts a l'Estat o, fins i tot, de producció pròpia, però ara per ara la programació està formada únicament per treballs internacionals, des dels clàssics de la BBC fins a les produccions més recents i espectaculars de History Channel o altres de la prestigiosa National Geographic. Aquest és, justament, el principal element que distingeix Xplora de Discovery Max: aquest altre canal, nascut al gener, també basa la seva programació en els documentals, però en el seu cas tots estan signats per la productora Discovery, propietària de la cadena. Per això, Contreras considera que, "més que competidores", les dues propostes seran "complementàries", i confia que amb una doble oferta de documentals augmenti "l'interès i l'afició" del públic pel gènere.

Pel que fa a la programació, destaca l'aposta pel prime time . Cada nit, entre les 22.30 i la 1.30, Xplora oferirà algunes de les sèries documentals més noves i de més èxit que s'emeten actualment als Estats Units, que a més s'estructuraran temàticament en funció del dia de la setmana. Durant la resta de la jornada, en canvi, la graella es mantindrà intacta de dilluns a diumenge, amb especial presència de documentals sobre naturalesa i animals al matí i a la tarda. A la matinada, els protagonistes seran la medicina i els seus casos més sorprenents.

Tot a internet

Des d'avui mateix, tota la programació de Xplora es pot veure en directe a través de la web de La Sexta, que també ofereix els continguts a la carta i en alta definició. Contreras pensa que, pel tipus d'oferta, és probable que molta gent es decanti per seguir el canal a través de la xarxa, però tot i així confia arribar, a través de la TDT, a l'1% de share , gairebé el doble del que ha obtingut de mitjana fins ara La Sexta 2.

stats