Publicitat
Publicitat

LA TRIA 'TECH'

7 aplicacions mòbils destacades d'aquesta setmana

Amb més d'un milió de títols disponibles al catàleg d'aplicacions mòbils d'Apple i una quantitat semblant al de Google, el que més costa és trobar l'aplicació adient. Aquí en teniu algunes d'aparició recent que us poden ser d'utilitat.

Amb més d'un milió de títols disponibles al catàleg d'aplicacions mòbils d'Apple i una quantitat semblant al de Google, el que més costa és trobar l'aplicació adient. Aquí en teniu algunes d'aparició recent que us poden ser d'utilitat.

1.  Zlauncher (Android). Nokia –la part que va quedar a Finlàndia, no la que Microsoft va comprar– ha creat aquesta aplicació que substitueix la pantalla d'inici de l''smartphone' Android per una llista que conté les aplicacions que l'usuari fa servir més sovint, i que canvia segons l'hora del dia o el lloc on és. Per accedir a les altres se'n pot escriure el nom a la pantalla amb el dit.

2.  Pip (Android, iOS). Si sou de massa poques paraules per xerrar a WhatsApp però poder dir només ' Yo' us sembla poc, el nou Pip pot ser el que necessiteu. Aquest apliservei de missatgeria instantània –encara no disponible aquí, però a la seva web podeu veure com funciona– només permet enviar sis tipus de missatges predefinits: "Truca'm", "Arribo tard", "Ja has fet allò?", "On ets?", el lloc on sou i el temps que hi fa. El destinatari ja sabrà què voleu dir-li. Suggerida per @mik1977.

3.  Cortana (Windows Phone). A Siri, la 'secretària virtual' dels mòbils Apple, li ha sortit competència en els Windows Phone. Des d'aquesta setmana hi ha una versió preliminar de Cortana que atén i respon a consultes en llenguatge natural, sempre que siguin en espanyol. El català, com passa amb Siri, no hi és ni se l'espera.

4. #Homescreen (iPhone). Les aplicacions que tenim a la pantalla d'inici del nostre iPhone delaten quins són els nostres interessos i costums. Aquesta aplicació captura la pantalla, la publica en una pàgina web i piula un enllaç perquè tothom la pugui veure. També analitza les icones que conté, per fer una estadística de les aplicacions més populars de la setmana. http://homescreen.is/top-apps.

5.  Office Mobile (Android, iOS). Les aplicacions d'ofimàtica de Microsoft (Word, Excel i Power Point) estan incorporades en els mòbils Windows Phone i també fa uns mesos que estan disponibles per a iPhone, iPad i mòbils Android. La novetat és que ara permeten editar documents sense estar abonat al servei Office 365.

6.  Facebook Groups (Android, iOS). Tal com va fer amb el xat Messenger, Facebook ha separat la funció de grups d'usuaris de la seva aplicació mòbil principal en una nova aplicació independent. A més de consultar i participar en els grups que heu escollit, també us recomana grups que us poden interessar d'acord amb els amics que teniu a la xarxa i amb les coses que heu indicat que 'us agraden'.

7. Dropbox Carousel (Android, iOS). Si guardeu a Dropbox les fotografies i els vídeos del vostre mòbil, sobretot si ja teniu activada la pràctica funció de pujar-les automàticament al servei, amb Carousel podeu veure més còmodament els àlbums, especialment des que disposa de versió adaptada a les tauletes iPad.

Tinc intenció de fer periòdicament reculls d'aplicacions com aquest. Si voleu suggerir-me'n alguna que hagueu creat o us hagi cridat l'atenció, podeu fer-ho per Twitter (sóc @albertcuesta) o escriure'm a  comunicados@canalpda.com.

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT