32 artistes i 16 escriptors, amb La Marató de TV3

El disc només es podrà comprar l'1 de desembre a través de tretze diaris

La Marató de TV3 permet a tothom ser solidari amb les seves causes de moltes maneres diferents, no només fent donacions a través dels números de compte del programa. Entre altres propostes, edita cada edició un disc i un llibre que serveixen per recaptar fons. Aquest 2013, en què el programa solidari arriba a la seva 22a edició abordant les malalties neurodegeneratives, l'àlbum es podrà aconseguir des del dia 1 de desembre, a través de l'ARA i de dotze altres publicacions catalanes. El director de TV3, Eugeni Sallent, va celebrar ahir en la presentació del llibre i el disc -que costen deu euros cadascun- el pes específic que tenen aquestes propostes en el total de les recaptacions. Sallent va recordar que en les vuit edicions anteriors "se n'han venut més d'un milió de còpies", que han suposat una aportació neta de 4 milions d'euros a les diverses causes que s'han tractat.

El disc compta amb la participació de 32 artistes, que interpreten divuit cançons, i porta per títol La solidaritat no degenera , una màxima que també serveix com a títol del llibre. Amb 215.000 còpies editades, l'àlbum acumula una gran varietat d'estils i d'artistes. Entre d'altres temes hi ha una cançó flamenca interpretada a duo per Lluís Llach i Estrella Morente. El Dúo Dinámico, Pablo Alborán i Santiago Auserón són alguns dels altres protagonistes de l'àlbum, la gravació del qual s'ha fet a Burg, al Pallars Sobirà. Auserón, present a l'acte -i veu del tema principal d'aquest any: Cinema Paradiso -, va demanar que l'àlbum pugui servir "per pal·liar la lluita dels malalts". En les dues anteriors edicions el disc es va convertir en el més venut mundialment en un sol dia.

De Fer a Miquel Martí i Pol

El llibre de La Marató arriba aquest any a la seva sisena edició. Editat per TVC i Viena Edicions, parteix amb una tirada d'11.000 exemplars -ja disponibles en llibreries d'arreu del país-, una xifra en consonància amb els 55.000 que s'han venut al llarg de tots els anys anteriors. També es pot trobar en versió digital, editat per TV3 i Edicat.

Aquest any participen més autors que mai en el contingut del llibre: setze. Escriptors,

poetes i il·lustradors amb una reconeguda trajectòria participen en la publicació acostant-se a temes pròxims als malalts i les persones que en tenen cura. Entre els escriptors s'hi poden trobar el poeta Miquel Martí i Pol, el dibuixant Fer, el científic Stephen Hawking i Albert Solé, fill de l'exministre Jordi Solé Tura, que va morir afectat d'Alzheimer.

La majoria de les participacions del llibre són inèdites i respiren "esperança i optimisme, malgrat la temàtica". Així ho va explicar Enric Viladot, de Viena Edicions i editor del llibre, que assegura que té un "nivell literari elevat".

Més continguts de

El + vist

El + comentat