CRÍTICA TV
Mèdia 19/02/2011

Un cas d'indecència

i
Iu Forn
2 min

Per Antena 3, la notícia més important de dilluns va ser una entrevista d'Ainhoa Lujambio a la dona del presumpte assassí de la nena Mari Luz Cortés, just dos dies abans de l'inici del judici.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Per descriure aquesta entrevista, he buscat al diccionari una paraula que defineixi, tots junts, els conceptes tendenciosa, vomitiva i no aporta res. Lamentablement no l'he trobat.

Abans de passar el vídeo, la periodista ens explica des del plató que la dona "a pesar de tenir un lleu retard mental és freda i calculadora i té molt ben après el discurs d'exculpació" consistent a afirmar que la germana del seu marit, també acusada, li va explicar que qui va cometre el crim va ser ella. També ens aclareix que la dona "odia la seva cunyada". Sen-sa-ci-o-nal! Dient això, està qualificant el testimoni de parcial (cosa que li treu qualsevol valor) i està dient que tot forma part d'una estratègia (coi, doncs tu hi estàs col·laborant, xata) i que l'objectiu final és exculpar el seu marit. Bé, llavors, per què ofereixes l'entrevista? Quin valor té? Què aporta?

Sobre aquesta pobra dona (la dona de l'acusat, no la periodista), res a dir. És lògic i humanament comprensible que actuï així. Vostè i jo possiblement faríem el mateix. Ara bé, el que és lamentable és que la cadena s'aprofiti d'això, no per informar, sinó per oferir-nos morbo a la recerca d'audiència. I la sordidesa més terrible és veure una dona discapacitada defensant, encara ara, un marit que ja va estar a la presó per abusar dels seus propis fills. I és doblement terrible escoltar els detalls precisos que ofereix del moment del crim. Calia? I pregunto: la germana no té dret que també algú surti a exculpar-la?

El remat final va ser anar a veure la família de la nena assassinada i preguntar-los què els semblaven aquestes declaracions. Cal tenir estómac.

stats