PROGRAMACIÓ ESTIUENCA
Mèdia 29/06/2012

Els centenaris culturals, l'eix de l'estiu a Catalunya Ràdio

A.c.r.
2 min
Anna Ayala presentarà l'espai vespertí de Catalunya Ràdio aquest estiu.

BARCELONA.Catalunya Ràdio estrenarà el 16 de juliol la programació d'estiu. Enguany la cadena aposta per la cultura i, en concret, pel centenari del naixement de cinc grans figures de la cultura catalana: Avel·lí Artís Gener, Tísner ; Pere Calders; Joan Sales; Josep Ferrater Mora, i Xavier Montsalvatge. Tots cinc ocuparan diferents espais de la graella.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El matí de Catalunya Ràdio de l'estiu , conduït per Francesc Soler, convidarà la setmana del 23 al 27 de juliol un descendent de cada autor. A més, també portarà experts en les seves obres, per fer un retrat de la seva figura i explicar les seves aportacions a la cultura.

El programa No pots dir que no , que conduirà Anna Ayala a la tarda, commemorarà el centenari de Pere Calders amb la interpretació, cada setmana, d'un dels seus contes. Els caps de setmana el protagonista serà Tísner. Al programa El suplement , del qual se n'encarregarà Adam Martín, recuperarà l'espai Ciris trencats , que l'escriptor havia escrit als 90 per a Catalunya Informació. Per la seva banda, Catalunya Música recordarà la figura de Montsalvatge amb una sèrie monogràfica.

Els caps de setmana

Dissabte i diumenge la programació s'obrirà amb el Tàpias fresques , de Pere Tàpias, a partir de les 9.00, i una hora més tard Adam Martín agafarà les regnes d' El suplement , que s'allargarà fins a les 14.00. A les 14.30, Oriol Munné presentarà Humans , sobre les cultures del món, i a les 15.00 començarà un altre clàssic dels estius, Converses , amb Jordi Garcia Soler.

De 16.00 a 18.00 serà el torn de Generació digital , i a continuació Blanca Busquets estrenarà un nou espai sobre clubs de lectura, titulat El club de la bona lletra . A partir de les 21.00, Nati Adell conduirà Anem-hi , un programa sobre turisme. A la matinada, s'emetran el musical Fora de catàleg , amb Xavier Salvà, i una dramatització de l'obra de Víctor Català Solitud a càrrec de Dolors Martínez.

stats