MITJANS PÚBLICS
Mèdia 23/06/2012

'El convidat' i 'Plats bruts' tornaran a TV3 durant l'estiu

TV3 recuperarà Plats bruts, Majoria absoluta i El convidat durant aquest estiu. El director de la televisió pública i el de Catalunya Ràdio van avançar ahir alguns detalls de la graella dels pròxims mesos.

Albert Castellví Roca
3 min

BARCELONA.La programació estiuenca de TV3 serà "molt austera" i s'adaptarà "a les disponibilitats econòmiques" de la televisió pública. Aquest és el principi bàsic que el director de la cadena, Eugeni Sallent, va exposar ahir durant la seva compareixença a la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) al Parlament, i que es concretarà en la reposició de programes "de producció pròpia i que són èxits". Segons Sallent, aquesta estratègia "ha donat resultats raonables" en ocasions anteriors i, a més, permet "preparar millor" la temporada de tardor.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Entre els espais que es recuperaran, Sallent va citar les sèries Plats bruts i Majoria absoluta , els programes El convidat i No me les puc treure del cap i el concurs El gran dictat . A aquests formats ja coneguts se n'hi sumaran alguns de nous, com les sèries Miami trauma -de temàtica hospitalària- i Confia en mi -centrada en una agència de publicitat-, i un nou espai de producció pròpia sobre estudiants de Veterinària titulat Un món bestial .

Sobre la graella que s'estrenarà al setembre, Sallent es va limitar a dir que seguirà "un model molt similar al dels últims trimestres", i que la "línia de continuïtat" es mantindrà, com a mínim, fins a finals d'any. El president de la CCMA, Brauli Duart, va recordar, però, que el futbol de Primera Divisió podria desaparèixer de la programació. El contracte actual s'acaba el 30 de juny, i segons ell ara mateix la Corporació està "a l'espera del plantejament" de Mediapro -la propietària dels drets d'emissió de la Lliga-, que, segons va dir, encara no se sap. Això podria tenir afectacions també per a Catalunya Ràdio, que durant aquesta temporada ha pogut narrar els partits des dels camps sense cap problema perquè el contracte de TV3 incloïa també els drets de transmissió radiofònica. Amb la fi d'aquest acord, però, "caldrà veure com acaba el conflicte" que enfronta les emissores amb la Lliga i "quin és el posicionament" de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT), a qui les ràdios han demanat aquesta setmana que faci de mediadora en el cas.

Efemèrides a Catalunya Ràdio

Pel que fa a Catalunya Ràdio, el seu director, Fèlix Riera, va avançar també alguns aspectes de la programació d'estiu. Francesc Soler tornarà a presentar El matí de Catalunya Ràdio , mentre que Adam Martín repetirà els caps de setmana amb El suplement . A la tarda s'emetrà el programa No pots dir que no , conduït per Anna Ayala.

Però un dels aspectes més destacats de la nova programació de la ràdio pública serà l'emissió de programes especials monogràfics sobre grans figures de la cultura catalana, com Tísner, Pere Calders, Josep Ferrater Mora, Joan Sales i Xavier Montsalvatge, dels quals aquest any es commemora el centenari del naixement. En aquest sentit, Riera va posar en relleu el fet que Tísner va ser col·laborador de Catalunya Ràdio i que l'emissora ha dedicat molts esforços a recuperar narracions de Calders. "Farem una posada al dia de tot aquest potencial que tenim de 30 anys de feina radiofònica", va destacar el director de l'emissora, que es va mostrar "convençut que els oients disfrutaran" d'aquests continguts, que inclouran també la reemissió d'una dramatització de l'obra Incerta glòria , de Sales, estrenada el 1987 i que des de llavors no s'ha pogut tornar a sentir. Segons Riera, aquests especials seran només "un primer pas" de la nova proposta que prepara Catalunya Ràdio de cara a la tardor, que estarà "molt lligada a la cultura".

Per la seva banda, TV3 també prepara alguns espais relacionats amb aquests aniversaris culturals. Eugeni Sallent va explicar que consistiran "probablement" en un documental sobre la figura de Sales de cara al novembre i la recuperació al setembre del capítol del programa El meu avi dedicat a Calders.

Polèmica pel 'Què mengem?'

El documental Què mengem? , emès per TV3 el 30 de maig, va ser objecte de crítiques per part del PP i ERC. La diputada popular Marisa Xandri va titllar d'"alarmista" el to de l'espai -que es fixava en la presència de productes potencialment perillosos en els aliments- i va lamentar que s'hagués donat veu "només" als productors d'agricultura ecològica i no als tradicionals. Per això, va amenaçar de presentar una queixa a la conselleria d'Agricultura si TV3 no retira el documental de la web. Sallent va defensar que l'espai va rebre un 8,4 sobre 10 en la valoració qualitativa dels espectadors, i va assegurar que "no es volia crear alarma".

stats