TELEVISIÓ
Mèdia 15/11/2011

'El gran dictat' tindrà versió infantil per Nadal

Joves d'entre 11 i 14 anys participaran en la versió infantil d'El gran dictat, set especials que s'emetran durant les vacances de Nadal. Els càstings comencen demà, però encara hi ha temps per apuntar-s'hi.

Albert Castellví Roca
2 min

Barcelona.El gran dictat es convertirà, durant les vacances de Nadal, en El petit dictat. Del 27 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener el concurs que presenta cada migdia Òscar Dalmau a TV3 tindrà com a participants nois i noies d'entre 11 i 14 anys. A part de l'edat dels concursants, però, el públic amb prou feines notarà canvis en l'estructura de l'espai. La directora, Gemma Prat, explica a l'ARA que l'única diferència respecte al format habitual serà la recuperació de La paraula mal dita, la prova sobre barbarismes que fins a la temporada passada obria el joc i que ara ha desaparegut.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La resta de fases no es modificaran, tot i que estaran adaptades al nou perfil de concursants. El llistó s'abaixarà un pèl, però Prat remarca que no ho posaran "molt, molt fàcil". "Volem que s'esforcin, que no ho encertin tot", assegura, i destaca que els assajos que s'estan fent demostren que a l'hora de lletrejar, per exemple, els joves "se'n surten millor que els adults".

Allau de sol·licituds

Coneixent els antecedents, l'èxit d'El petit dictat sembla assegurat, si més no en l'àmbit de la participació. "Tot això neix perquè hem tingut moltes sol·licituds de nois que volien participar en el programa", diu Prat, i destaca: "De fet, ni tan sols el nom d'El petit dictat no és nostre: el proposaven els mateixos nens!"

A això cal afegir-hi l'elevada presència de canalla entre el públic del plató -especialment, quan s'han fet rodatges en dies festius- i l'acceptació que té diàriament El gran dictat entre l'audiència jove: el nombre d'espectadors d'entre 13 i 24 anys que segueixen el programa no para de créixer, i aquest mes s'acosta ja al 17% de quota de pantalla, només superat pel 24% de share a què arriba entre els majors de 65 anys.

La directora atribueix al creixement entre el públic jove la millora dels resultats respecte a la temporada passada, quan el concurs s'emetia els vespres dels caps de setmana, i dóna part de la responsabilitat de l'èxit al presentador: "L'Òscar tira molt entre els nanos i quan vénen de públic els sedueix. El coneixen molt, ja sigui pel programa o per les altres coses que fa", assegura.

El càsting

La selecció dels 21 concursants d'El petit dictat comença demà, però encara és possible apuntar-s'hi. Només cal tenir entre 11 i 14 anys i, això sí, "un nivell alt de català", ja que, segons Prat, el càsting seguirà "el mateix patró" que s'utilitza per als participants adults. Tota la informació és a tv3.cat/elgrandictat.

stats