TELEVISIÓ
Mèdia 18/10/2011

El fenomen 'Polseres vermelles' comença a estendre's pel món

El canal de pagament TNT estrenarà Pulseras rojas abans que acabi l'any i Antena 3 l'emetrà als seus canals secundaris. Els EUA, el Canadà i Mèxic podrien ser les pròximes destinacions de la sèrie.

Albert Castellví Roca
2 min
El fenomen 'Polseres vermelles' comença a estendre's pel món

Barcelona.Els elogis rebuts aquí i l'admiració que havia provocat en tots els certàmens internacionals que havia visitat feien preveure que el futur de Polseres vermelle s estava més enllà de Catalunya. I les expectatives es comencen a complir. De moment, s'ha concretat l'exportació de la sèrie a dues cadenes estatals, però tot fa pensar que això serà només l'inici d'un llarg camí.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La cadena de pagament TNT, que ofereix una programació basada en sèries i cinema, serà la primera que emetrà Polseres vermelles per a tot l'Estat. Malgrat que la data de l'estrena encara no està fixada, el director de continguts del canal, Rafael Portela, ha confirmat a l'ARA que la previsió és començar a emetre-la "entre finals de novembre i principis de desembre". D'aquesta manera, la sèrie creada per Albert Espinosa compartirà graella amb alguns dels títols més destacats de la ficció nord-americana actual, com The wire , Falling skies i El mentalista .

Portela reconeix que no és habitual que una cadena especialitzada en ficció internacional incorpori una producció catalana, però recorda que ara fa un any TNT ja va començar a emetre Arròs covat . " Polseres vermelles ens sembla una sèrie estupenda a nivell de producció, guió i actuació. Intentem comprar les millors sèries disponibles, siguin d'on siguin, així que per què no una de catalana amb aquests estàndards de qualitat?", reflexiona Portela.

Però els espectadors espanyols no hauran d'estar abonats a cap plataforma per cable o per satèl·lit per seguir les aventures dels Polseres. Antena 3 també ha comprat els drets de la sèrie, amb la intenció d'emetre-la a Neox o a Nova. El director dels canals secundaris del grup, Bernd Reichard, explica que han descartat l'opció del canal principal perquè "és un contingut que ja s'ha vist en una part molt rellevant del territori", i recorda que Neox i Nova ocupen els primers llocs dels rànquings "en certs perfils" similars a l'audiència habitual de la sèrie. En aquest cas, l'estrena serà més tardana, i caldrà esperar, si no hi ha novetats, fins a principis del 2012.

Més enllà d'aquests dos acords, TVC i Filmax -coproductores de la sèrie- treballen ara per exportar-la a l'estranger i, en concret, als Estats Units, el Canadà i Mèxic. En aquest sentit, la directora de TV3, Mònica Terribas, ha avançat al diari Expansión que "s'està negociant el preu de venda" amb la cadena nord-americana ABC, que podria ser la primera a emetre Polseres vermelles a l'altre costat de l'Atlàntic.

stats