TECNOLOGIA
Mèdia 23/08/2011

La fusió de dos mons: realitat augmentada

1 min
La fusió de dos mons: realitat augmentada

Imatges que prenen vida, escenaris reals d'on cauen indicacions d'ofertes i serveis... En el camp de les tecnologies emergents als smartphones, sobretot pel que fa al turisme i als videojocs, hi destaca poderosament la realitat augmentada, és a dir, la combinació en viu dels objectes del món real amb la realitat virtual, dades i continguts generats per ordinador, que inclou gràfics i objectes multimèdia. Una de les aplicacions més populars és Layar. Només si es mou el telèfon en qualsevol direcció podem saber el transport públic, cinemes, discoteques, monuments, etc., que tenim més a la vora i la distància exacta que ens en separa. Un altra aplicació és TMB Virtual, que també suma realitats. Ramon Tomàs

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aplicació de pagament per a desmemoriats de Blackberry que fixa el punt geogràfic on l'usuari ha aparcat i que també fa un traçat instantani en un plànol per tornar sense perdre'ns al cotxe.

Recrea la màgia i la bellesa de les pel·lícules antigues amb efectes retro, que inclouen partícules de pols, rascades o pampallugues a la imatge. Els vídeos es poden penjar directament a YouTube.

stats