CRÍTICA XARXES
Mèdia 25/01/2011

A més de YouTube, també volem #twitterencatala

i
Albert Cuesta
1 min

La traducció, fa poc, de YouTube al català ha revifat el desig dels internautes per disposar també de Twitter en el nostre idioma.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Hi ha diversos canals per convèncer Twitter: un és demostrar-los implícitament que voleu navegar en català, configurant l'idioma per omissió del vostre navegador segons les instruccions de la pàgina Navegaencatala.cat; un altre, més explícit i viral, és signar la petició oberta a l'adreça http://act.ly/ns , que envia un tuit als directius que han de decidir i convida els vostres seguidors a afegir-s'hi. Ja ho hem fet més de 2.800 persones.

El camí serà llarg. Quan Twitter cedeixi, farà el que és norma a la xarxa: que traduïm -de franc, només faltaria- els usuaris. És el que van fer en el seu moment amb l'espanyol i altres idiomes.

Twitter i altres serveis de la web 2.0 han de resoldre un defecte més greu: la impossibilitat d'especificar en quin idioma estem tuitejant i, en conseqüència, escollir en quin idioma volem llegir els altres. Ara tot va al mateix sac, i probablement per això els tuitaires mediàtics catalans amb parròquia a la resta de l'Estat encara eviten afegir-se a la petició.

stats