Mèdia 01/08/2012

El 'nail art' triomfa als Jocs Olímpics

Selena Soro
2 min
El 'nail art' triomfa als Jocs Olímpics

Els Jocs Olímpics de Londres seran recordats per moltes coses, i l'aparença dels esportistes en serà una d'especial. Queda per a la posteritat el polèmic uniforme olímpic espanyol -que atletes com Ruth Beitia van qualificar de "vergonyós"- o el nord-americà, que un senador demòcrata va demanar que es cremés perquè estava fabricat a la Xina, tot i ser un disseny de Ralph Lauren.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Si bé els atletes no poden escollir els uniformes, sí que tenen total llibertat en un aspecte aparentment menor: les ungles. Les esportistes, sobretot les nedadores, les han convertit en el seu particular mitjà d'expressió i s'hi han pintat les banderes dels seus països, el nom del seu equip o, fins i tot, l'anella olímpica.

Això és el que han fet la nedadora lituana Ruta Meilutyte (01) -que ahir va guanyar l'or en els 100 metres braça amb només 15 anys- i la nord-americana Allison Schmitt (03).

Mireia Belmonte (04) , nedadora de l'equip espanyol, ha optat per unes ungles postisses de gel de gairebé tres centímetres i un estampat de zebra.

L'equip britànic va encara més enllà i viatja amb la nail artist (artista de les ungles) més coneguda del Regne Unit, Sophy Robson, que fins i tot va fer uns retocs a les ungles de l'alcalde de Londres, Boris Johnson . Les fotografies, malauradament, no han transcendit.

La febre de les ungles s'ha traslladat també a moltes altres disciplines olímpiques. L'atleta nord-americana Sanya Richards (02) , per exemple, corre amb la bandera dels Estats Units -estrelles incloses- pintada a les mans; la mexicana Aida Roman (05) subjecta l'arc amb unes ungles retocades amb pedreria, i la seva companya Luz Acosta (06) fa gimnàstica amb unes quantes banderes a les mans.

El nail art , que és com es coneix la tendència a pintar-se les ungles amb colors cridaners i dissenys extravagants, l'han posat de moda aquest any celebrities com Alexa Chung , Zooey Deschanel i Katy Perry , que fins i tot han tuitejat fotos de les creacions que porten.

stats