EL RADAR

La 2 es proposa descobrir tot el potencial del cervell

La 2 estrena avui (20.00 h) el programa Brain games, una producció de National Geogra-phic que a través de jocs i experiments desafia els espectadors a posar a prova el seu cervell i demostra de què podria ser capaç si s’utilitzés al 100% de la seva capacitat. Jason Silva, “meitat filòsof, meitat cineasta”, segons TVE, presenta aquest format de divulgació que explica com funciona la ment humana i proposa maneres d’estimular-la.

“El cervell controla els pensaments, les decisions i els judicis complexos. Però com qualsevol altre múscul, per millorar el seu funcionament cal alguna cosa més que un entrenament senzill”. Per això, el programa proposarà en cada edició, de mitja hora de durada, diversos exercicis d’agudesa visual, il·lusions i endevinalles que posaran en evidència que enganyar el cervell és més fàcil del que sembla, però que alhora demostraran la gran capacitat que té aquesta “magnífica màquina de precisió”. Així, per exemple, en el primer programa, centrat en les il·lusions òptiques, es demostrarà que és possible transformar personatges famosos en “monstres horribles” utilitzant només la ment. Apollo Robbins, un “especialista en l’engany” conegut com a The Gentleman Thief (és a dir, “el lladre cavaller”), serà l’encarregat de generar cada setmana aquests jocs visuals i auditius.

Però Brain games no es limitarà a presentar els enigmes i a sorprendre l’espectador amb aquestes il·lusions, sinó que tot seguit els donarà sentit des del punt de vista científic. Experts en ciència del coneixement, neurociència i psicologia explicaran, de manera planera, els motius pels quals el cervell ha caigut en l’engany.

Estrenat als EUA el 2011, Brain games acaba de tancar la tercera temporada.

El + vist

El + comentat