Efímers 29/06/2013

La moda que ve, protagonista d'un munt d'activitats

Daniel Romaní
2 min

La moda és habitualment protagonista a la ciutat de Barcelona al llarg de l'any. Aquests dies encara ho és més, ja que hi coincideixen una pila d'activitats relacionades amb aquesta disciplina. Així, per exemple, s'estan enllestint els preparatius perquè l'edifici Dhub (plaça de les Glòries) aculli, del 8 al 12 de juliol, el 080 Barcelona Fashion, la passarel·la de la moda catalana. Una trentena de dissenyadors i marques hi donaran a conèixer les seves propostes per a la temporada primavera-estiu 2014 (al sector de la moda es treballa amb molta antelació... a un any vista, o més i tot).

Per la passarel·la del 080 Barcelona Fashion hi desfilaran les col·leccions d'Albéniz, Alexis Reyna, BCN Brand, Bóboli, Brain&Beast, Celia Vela, Cóndor, Custo Barcelona, Desigual, Escorpion, Guillermina Baeza, Josep Abril, Juan Pedro López, Justicia Ruano, Krizia Robustella, Mango, Manuel Bolaño, Miriam Ponsa, Natalie Capell, Naulover, Punto Blanco, Selim de Somavilla, Shipper&Arques, Slazenger, Sur, TCN, Torras, Who, Yerse, Yiorgos Eleftheriades i Zazo&Brull. A més, el dijous 11 de juliol a les 21.00 hores, al 080 Barcelona Fashion, tindrà lloc la desfilada de les Millors Tesines de Moda (Projecte T), organitzada per ModaFad, plataforma independent que fomenta la moda al país des de fa dues dècades. D'aleshores ençà ha donat a conèixer un munt de dissenyadors emergents (Juan Vidal, María Escoté, Josep Abril, Txell Miras, Krizia Robustella...).

Just quan s'acabi el 080 Barcelona Fashion tindrà lloc al mateix edifici Dhub una fira professional dedicada específicament a la moda infantil -d'edats compreses entre els 0 i els 14 anys; inclou també l'oferta premamà)-. Es tracta de Little Barcelona, un jove esdeveniment -va néixer el 2012- que arriba a la quarta edició. Little Barcelona se celebra els dies 14 i 15 de juliol. S'hi presentaran col·leccions de moda infantil per a la primavera-estiu 2014, i novetats en decoració, regals, bijuteria per a nens i complements de puericultura. Little Barcelona tindrà una àrea oberta al públic i especialment adreçada als nens, els destinataris de les marques Little. En aquest espai lúdic els nens podran participar de diverses activi-

tats i tallers relacionats amb les marques participants i amb el tema d'aquesta edició del Little: la ciutat de Barcelona. Hi haurà karaoke, un taller de casetes i un laberint de cartró amb petites rèpliques d'edificis de la capital catalana.

Cal destacar una activitat que no té a veure amb la moda que ve sinó amb la que ens ha acompanyat fins ara: l'exposició Barcelona prêt-à-porter, 1958-2008. Mig segle d'indústria i moda. Col·lecció tèxtil Antoni de Montpalau , que es pot visitar al Palau Robert (passeig de Gràcia, 107). Aquesta mostra ofereix una mirada retrospectiva a la moda catalana dels darrers 50 anys; inclou nombroses peces d'indumentària, i també imatges d'arxiu i filmacions. Mentre se celebri l'exposició es renovaran les peces de vestir dues vegades, l'octubre del 2013 i el gener del 2014, amb la qual cosa la xifra de vestits que s'hi exposaran superarà les 300 peces. A més a més, diverses escoles de disseny col·laboraran cada mes en la renovació del gran aparador de l'exposició, situat a la planta baixa del Palau Robert, per tal de mostrar els treballs dels seus alumnes.

Totes aquestes activitats posen de manifest que el sector de la moda és dinàmic -crea, innova, genera llocs de treball, estableix relacions amb altres sectors...- i que la ciutat de Barcelona és, en més d'un sentit i en més d'un aspecte, una ciutat de moda.

stats