TOVALLONS NEGRES
Opinió 01/06/2012

Ai, la mamella...

i
Empar Moliner
2 min

No fa gaire, vam saber que el nostre president, Artur Mas, havia anat al Marroc "en classe turista" per estalviar. Tot i que hem de dir, en honor a la veritat, que li va tocar la primera fila. I, com sap tothom, és la més cobejada, perquè et deixa espai per a les cames. Aquells dies ens vam preguntar si el president, per acabar de donar exemple d'austeritat, també havia regatejat per contractar el taxi i si havia compartit habitació amb el conseller Recoder. (No m'ho vull imaginar, perquè no sóc de pedra.) En tot cas, el que importa és que aquest gest auster es va saber. Perquè ara ser auster ven. Imaginin-se que a l'època del Fòrum el president o el Dalai-lama (que venia cada cap de setmana a dialogar) haguessin viatjat en turista. El gest hauria estat titllat de provincià. Era una època en què dir-li a algú que apagués el llum per no gastar estava mal vist. Aleshores només era ecològic estalviar aigua. Estalviar llum era garrepa.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Tot això ve a tomb perquè ahir el nostre govern va tenir un altre gest d'austeritat. Va ser durant la reunió a Palau per debatre el model de finançament. Ens explicava Rafa Juvé, a El Periódico , que "no hi va haver ni berenar sopar", que "l'aigua, servida en gerra de vidre, era d'osmosi inversa" i que hi va haver cafè "però no tallat, perquè no hi havia llet".

Que no en tinguin ni per a la llet em fa pensar que aviat enviaran els funcionaris a picar pedra a la carretera, encadenats com convictes. Però que l'aigua sigui d'osmosi inversa ho veig d'una altra manera. Tots els oients habituals de la ràdio podríem assegurar que no es tracta d'austeritat. Segurament, un dia, l'Artur Mas es va trobar una trucada al contestador. La de la senyora de l'anunci que sempre truca a en Ramon i sense deixar-li dir res li recomana l'aparell per fer aigua pura i estalviar. Li deu haver dit: "Ei, Artur! Però com? Encara no tens un osmòtic?"

stats