TOVALLONS NEGRES
Opinió 31/10/2012

'Dos yoyas'

i
Empar Moliner
2 min

Amb els pitons eriçats de plaer, llegeixo que Ciutadans compta amb el suport de Carlos Navarro, exconcursant de GH . Se'l coneix com el Yoyas per la seva afició, quan participava en el programa, a proferir la frase: "Te voy a meter dos yoyas " (" Te via metel dor yoyas "). És una expressió difícil de traduir a la llengua excloent i pèrfida en la qual els escric, però tenint en compte que potser ens llegeix Oriol Junqueras, ho provaré. Significa: "Et fotré un calbot".

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

El Yoyas va ser expulsat del reality "per conducta agressiva i masclista", potser després que li digués a una concursant: " Nena, hazme un colacao " (" Nena armun colacao "). El cas és que la noia va convertir-se en la seva muller (i, per tant, en la preparadora matrimonial de cola-cao fins que la mort els separi). A partir d'aquest fet afortunat, en Yoyas ja va començar a guanyar-se la vida al món del periodisme i la literatura (té un poemari que no comprenc com no ha estat inclòs a la col·lecció que regala l'ARA a les escoles). El Yoyas es caracteritza per un verb florit. No fa gaire, al debat on treballa, va dir-li a una musulmana: " ¡Que te pires a la Meca! " No es pot descartar que també se senti proper a Plataforma per Catalunya.

Ciutadans fa bé de comptar amb el Yoyas perquè li doni un cop de mà, sobretot ara, que a Catalunya els fa la competència UpyD. Ciutadans i UpyD es pot dir que tenen el mateix escàs però contundent programa: cultiven en exclusiva el nacionalisme espanyol i l'antinacionalisme català i ens recorden que ells no són polítics com els altres. Però UpyD té un avantatge. Posats a votar un partit així, sempre és millor que vingui de fora de Catalunya, que és molt més coherent. Ciutadans, doncs, ha de jugar a fons la carta del Yoyas, que ens ofereix una Catalunya més rica i plena de yoyas i de dones bilingües preparant cola-cao.

stats