Opinió 19/02/2011

Homes amb idees i dones amb mèrit

i
Ignasi Aragay
1 min

Com és que té tantes idees? Home, cada dia dedico una estona a pensar. L'anècdota l'expliquen de George Bernard Shaw, se non è vero, è ben trovato . Hi ha gent amb una sola idea, per exemple, evitar que es pugui veure TV3 al País Valencià. O més ben dit, que tot allò que faci tuf de catalanisme sigui convenientment foragitat. M'explica Germà Bel que de moment no ha pogut organitzar a València cap presentació del seu llibre, Madrid, capital París . La institució que inicialment s'hi havia interessat al final ha preferit deixar-ho córrer (per cert, el mateix li ha passat a Madrid).

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Les persones d'idea única essencialment són avorrides, i poc interessants. Una manera de fugir de les pròpies obsessions és interessar-se per les dels altres: la lectura hi ajuda. La curiositat és el que ens fa més humans. Plutarc (46-135 dC) ho era molt, de curiós. És un dels autors més prolífics del món antic. Al llibre Els mèrits de les dones (ed. Adesiara) explica moltes històries. Hi podem llegir, per exemple, que els ventres de lloguer ja existien, tot i que sense tècnica pel mig: Estratonice no podia tenir fills i va convèncer el seu marit, Deiòtar, perquè n'engendrés un en una captiva: la filla va ser una preciosa Electra.

Estratonice, com Bernard Shaw, va decidir pensar. Segur que al PP valencià poden pensar més enllà de la seva obsessió. Una quimera? Plutarc ens informa que Quimera "era una muntanya situada de cara al sol que a l'estiu provoca reverberacions i llambregades ardents i malsanes". Ves per on.

stats