OBLADI-OBLADA
Opinió 01/11/2012

Isaac Marcet: "Pensar o no pensar"

31 anys. Poeta. Filòsof. Psicòleg. Emprenedor. I pioner. Fa 5 anys, quan el món s'esquerdava, ell va decidir fer l'impensable: crear una capçalera de música online. En només 5 anys Playground s'ha convertit en la referència absoluta amb més de 2 milions de visites al mes. Líders d'audiència i de prestigi. Un fenomen. Ell és incansable i insaciable. Constant i obstinat. Li agradaria ser immortal, va sense rellotge i dorm sense pijama. I és un lluitador.

i
Bibiana Ballbè
3 min
L'Isaac invertiria les vuit hores de son en coneixement.

Quan arribo, ell ja hi és. Prepuntual. S'ha llevat a les 6 del matí i anirà a dormir a les 10 de la nit. Abans, meditarà. Seu impecable. Aquí i ara. Conscient. Al llarg de dues hores parlarem de música però sobretot de poesia, filosofia, art, ciència, informació i tecnologia: el futur passa per un creuament de tot. I ell s'hi mou còmodament i transversalment: referències inacabables, memòria titànica. Ànima emmagatzemadora de dades, cites, anècdotes. Respira passió. I obstinació: no només està enamorat del que fa, va un pas més enllà: Fins a quin punt? Jo mataria pel que faig. ¿I també et deixaries matar pel que fas? Absolutament: la meva vida és la meva feina i la meva feina és la meva vida. No hi ha fronteres.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

'ZEITGEIST' I FUTUR. Per a l'Isaac, Playground és un repte, una aventura, un enamorament constant. Va estudiar filosofia i psicologia i ha acabat emprenent: ¿Això és com vendre l'ànima al diable? Ser empresari és el més artístic que he fet a la vida -com deia Umbral-. Què té de poètic una empresa? L'aventura d'embarcar-se en mil fronts: cada dia és un repte. Quina és la missió de Playground? Capturar el zeitgeist , comunicar-lo de manera intel·ligent i propera i preveure què passarà. L'Isaac parla amb seguretat, cap dubte: Quin és el futur de la música? Aliar-se amb la tecnologia, la ciència i l'art. ¿El futur passa per col·laborar? Sí: el futur va sobre la unió entre diferents ments i àrees: un futur renaixentista. Breu silenci. Me'l miro: respira intel·lectualisme ferotge. Balles, tu? Sí. Sóc un gran ballarí. ¿A casa i sol també? Sí: de tota la vida. Un dels meus referents era Michael Jackson.

ACTITUD I OBSTINACIÓ. L'Isaac no es rendeix. És un lluitador: constant, tenaç, invencible. Parlem de ciència i immortalitat; de periodisme i amor a la veritat; de tecnologia i llibertat; d'internet, passat i futur. D'informació i de col·lapse. Conversa eterna i entusiasta. Un home, un somiador. No hi ha treva. ¿S'ha d'estar boig per intentar fer de la cultura una cosa rendible? Sí, molt. Però ho hem aconseguit: voler és poder. Quin és el problema, doncs? Que no ens han ensenyat a pensar. L'important no és creure o no creure, l'important és pensar o no pensar. Hem de pensar positivament però passem per un moment desastrós. Què hem de fer? És cert que estem en el pitjor moment, però és el millor moment per fer història: els que ho aconsegueixin ara, quedaran. ¿Naixem ensenyats? A mi la vida m'ha ensenyat que tot es pot aprendre. Com? Amb actitud i obstinació. La ment és molt flexible: constantment estem transformant la neuroquímica al nostre cervell. ¿I a tu, en què t'agradaria ser millor? A mi m'agradaria no haver de dormir.

CAOS I COL·LAPSE. L'Isaac invertiria les vuit hores de son en coneixement. Però mentre no sigui possible, dorm. I ho fa bé. Sempre? Sí. Dormir és la clau per a l'èxit: si no, el cos entra en caos i el caos porta al col·lapse. Com desconnectes? Meditant: tenir un diàleg amb un mateix és fonamental per portar una vida digna. Què és meditar? Buscar la veritat. I quina és l'última veritat? La veritat està en expansió continua. Pausa i reflexió. A l'Isaac li resulten més luxurioses les idees que les accions. Què té de pati de l'escola Playground? L'aventura. I l'esperit reinant de joc. I tu, a què jugaves a l'escola? A parlar. Pausa. Diuen que era un nen vell: que quan era un nadó ja tenia pinta de senyor.

stats