LA LLAMBREGADA
Opinió 08/10/2011

Jutges i periodistes

i
Iu Forn
2 min

Cas 1: l'anomenat Pretòria. Se'n recorda? Garzón el justicier ordenant a la Guàrdia Civil fer un cordó de seguretat a la façana de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. I recorda les imatges d'alguns dels acusats emmanillats, recollint unes bosses de la brossa amb les seves pertinences? I recorda els acusats explicant que només els havien emmanillat en el moment de gravar aquestes imatges? Doncs bé, el temps passa i resulta que el magistrat de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha arxivat la causa contra l'exarquitecte en cap de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Cas 2: Juan del Olmo, famós justicier de l'Audiència Nacional, ara exercint a Múrcia i acusat des de fa temps de redactar unes sentències en l'àmbit de la violència domèstica com a mínim originals . Els mitjans de comunicació ens hem passat la setmana repetint com a lloros que aquest jutge havia considerat que dir " zorra " a la teva parella no és insult (avís: deixo el castellà " zorra " perquè en català la paraula no té el mateix sentit). Al jutge Del Olmo se'l pot criticar per moltes coses, però no és cert que a la ja famosa sentència afirmi que no és cap insult dir " zorra " a la teva dona en l'accepció de meuca. Per adonar-se'n només cal llegir-la. Tant és així que la mateixa advocada de la víctima va haver de sortir a explicar la veritat.

Cas 3: se'n recorda del primer jutge del cas Millet? Li van dir de tot. Van fer mofa i befa de la seva instrucció. Molt bé, aviat farà un any que ja no porta el cas. Algú ha vist Fèlix Millet a la presó? Han celebrat el judici? Sabem què està fent el nou jutge que s'encarrega del cas o ara ja no és notícia?

Tres casos, tres, en el desenvolupament dels quals la justícia naturalment té molta culpa, però tres casos en què els mitjans també ens hem cobert de glòria, per no dir d'una altra cosa.

stats