CRÍTICA TV

Rates a 'El intermedio'

El Gran Wyoming va decidir omplir la seva taula del plató d'escombraries arran de la vaga d'escombraries de Madrid. Feia patxoca i Ana Botella devia riure molt veient la tele. Per donar més realisme a l'escena, també hi va posar un parell de rates d'una mida considerable que anaven amunt i avall de la taula com si estiguessin més que acostumades al mitjà. No cal fer-ne segones lectures, malpensats. Ara bé, la pobra Sandra Sabatés no sabia on ficar-se. Suor freda, mans tremoloses i molts nervis. Va tenir greus problemes per agafar els fulls del guió i la seva cara delatava que estava passant una mala estona. Acostumats a la seva seguretat llegint les frases, ens va angoixar una mica. La tensió que es respirava va matar en bona mesura tot l'esforç d' attrezzo que s'havia realitzat. Ja es veu que els rosegadors continuen intimidant dins i fora de la televisió.

L'han feta grossa. El més comentat de la televisió no és pas un programa, sinó l'anunci de la grossa de Nadal de la Lotería Nacional tal com comentava ahir la Mònica Planas. És un anunci que ha transcendit la petita pantalla. I això ja té un mèrit indiscutible, trobo. Això només està a l'abast de quatre o cinc anuncis per temporada. Tothom l'ha criticat i les xarxes socials ja van plenes de paròdies realment sagnants. Hi ha motius de sobres. El quintet que el protagonitza, format per Marta Sánchez, Niña Pastori, David Bustamante, Raphael i, especialment, Montserrat Caballé, no serien titulars en cap equip de la lliga ACB. Això ho sap tothom. Us recomano que feu una ullada a les xarxes a la recerca d'aquestes paròdies. Descobrireu que, fora de la televisió, ves quina cosa, hi ha gent amb moltíssim talent. I juguen amb un enorme avantatge; la llibertat d'internet els permet fer paròdies que a les televisions comercials són impensables per allò del qui paga mana. Ah, i enguany, a casa, només jugarem a la Grossa de la Generalitat. I ens tocarà segur.

El retorn de Buenafuente. Avui estarem molt pendents de l'esperat retorn de Buenafuente a La Sexta amb En el aire . Un programa en directe a les 12 de la nit amb els ingredients habituals del xòuman de Reus, amb Berto Romero inclòs, i amb algun col·laborador nou. Aparentement, poques novetats en el format. Els experiments a casa i amb gasosa. Fa pensar, i molt, que a Buenafuente, un dels grans de la tele, li hagi costat tant tornar a fer un programa. Mostra clarament com estan de fotudes les coses. Del tot impensable fa uns anys. Torna en un moment interessant, però. L'actualitat política és propícia per fer humor i està en una cadena ben posicionada en aquesta matèria. Se'l necessita. I se'l tem. A Mediaset ja s'han posat nerviosos i aquest dimarts ja estrenen Enciende la noche amb Jordi González. A l'enemic ni aigua. Aquesta nova guerra promet ser apassionant.

Més continguts de