EN PRIMERA PERSONA
Opinió 01/07/2011

La cultura com a excusa

i
Iu Forn
1 min
La cultura com a excusa

"Impugno que un govern municipal presidit per Bildu no mereix organitzar la capitalitat espanyola a la cultura (sic). No ho mereix. És així. I, a més, aquest disbarat és el principi d'una cadena de disbarats que hi haurà en els mesos i anys successius. Ja tindrà temps el jurat de penedir-se'n".

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Gran frase, oi? És meva. La vaig dir en saber que Sant Sebastià i no la ciutat d'on sóc alcalde, Saragossa, era Capital Europea de la Cultura 2016. Per cert, ara que me l'he rellegit bé, trobo que vaig fer curt. Els hauria d'haver dit "colla de terroristes vinculats a l'11-M". Sí, ja sé el que pensa: "¿Com pot ser que el Belloch, un paio tan progre, tan d'esquerres, que fins i tot feia cara de federalista, digui això? ¿S'ha trastocat per culpa de la calor, o què?" Miri, l'hi diré ràpid: res s'assembla més a un espanyol de dretes que un espanyol d'esquerres. Li sona? Doncs faci'm el favor de tatuar-s'ho al cervell.

Però tornem a la meva gran frase. Repassi-la i fixi's que parlo de "capitalitat espanyola". I aquest és el tema, Ejpaña (no Estat, sinó concepte). ETA ha llastrat l'independentisme basc. Assassinar els que no pensaven com ells va condemnar la idea i va donar-nos arguments als nacionalistes espanyols. Ara que els Otegis, per fi, han separat la violència de la idea, queda clar que la violència era l'argument per condemnar la idea. Per això Bildu (em) molesta tant i és el maquillatge de la nostra frustració. Sense violència, com rabiarem els Bellochs de torn a partir d'ara, eing?

stats