TOVALLONS NEGRES
Opinió 18/08/2012

Quan omplíem el dipòsit...

i
Empar Moliner
2 min

Dimarts vam saber que tres avions de l'empresa Ryanair van haver de fer un aterratge d'emergència a l'aeroport de València per falta de combustible. Ara "l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA), que depèn del ministeri de Foment, ha obert una investigació per aclarir-ne les circumstàncies".

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Home. Vol dir que cal? Sempre està bé investigar, no dic que no. Investigar és necessari en segons quins casos obscurs. Però jo trobo que, si ha de costar pasta, en aquest cas ens la podem estalviar. No cal aclarir-ne les circumstàncies. Les circumstàncies són les que són, i servidora, ara mateix, els les aclareix com si hi hagués estat present. Faig punt i a part que sempre impressiona.

Els avions pensaven arribar a Madrid, però resulta que hi va haver una tempesta. I la tempesta els va obligar a donar voltes per damunt de la ciutat que té la sort de contenir l'armari de bolsos Louis Vuitton de Rita Barberá: València. I com que les voltes fan gastar molta benzina, vet aquí que els avions van haver d'aterrar perquè no en tenien prou. Fins aquí, tot clar. Es van quedar sense benzina com s'hi podria haver quedat vostè. Per un imprevist.

Ara bé, i per què no en tenien prou, de benzina, els avions? Per què no duien el dipòsit ple per si de cas? Sisplau, siguem comprensius, siguem empàtics. Això és el que, amb tota probabilitat, va passar. Els tres pilots van trobar-se a la cua de la benzinera d'avions. És una benzinera especial per a línies aèries barates i, per tant, has de pagar a l'avançada o no pots omplir. No seria el primer cop que hi va el pilot de Kazakhstan Airways i se'n va sense pagar aprofitant la confusió. Primer has de passar per caixa. I vet aquí que els tres homes anaven parlant de les seves coses, que si la crisi, que si jo cada dia vint ja estic en números vermells i depenc de la Visa, que si me n'hauré d'anar a treballar a Dubai, que paguen bé, però la dona no ho vol, perquè diu que haurà d'anar al súper amb mocador al cap... I aleshores li va tocar al primer pilot: "Ple?", va preguntar-li la caixera. I ell, per inèrcia, va contestar allò que contestem tots quan som a la benzinera i ens pregunten que si ple. "No, no, ple no. 40 euros i una bossa de Doritos, sisplau".

stats