Política 12/05/2015

Albano Dante es presenta a les primàries de Podem per ser el candidat el 27-S

Editor de la revista 'Cafèambllet' i activista crític amb la gestió de la sanitat catalana, compta amb el suport de la direcció de la formació a Catalunya

Joan Serra
1 min
Albano Dante, dissabte en el míting de Barcelona en Comú, en què va fer de teloner de Pablo Iglesias / ARA

BarcelonaAlbano Dante oficialitzarà aquest dimarts la seva voluntat de ser el candidat de Podem a les eleccions del 27-S. L'editor i fundador de la revista 'Cafeambllet' -juntament amb Marta Sibina-, activista crític amb la gestió de la sanitat catalana, aspira a liderar la llista de la formació de Pablo Iglesias en els comicis de la tardor. Dante es presentarà a les primàries de Podem amb el suport de la direcció del partit a Catalunya, tal com es visualitzarà en el manifest que presentarà demà en la conferència programada al Col·legi de Periodistes. És el primer aspirant que fa el pas. De fet, l'activista ja va exercir de 'teloner' de Pablo Iglesias en el míting que el líder de Podem i Ada Colau van fer dissabte a Nou Barris.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Dante ha guanyat notorietat en els darrers anys per haver denunciat casos de corrupció a la sanitat catalana. Especialment bel·ligerant amb la política del conseller Boi Ruiz, el periodista va posar el focus en les irregularitats als hospitals de Calella i Blanes, detallades a la revista 'Cafeambllet' fundada el 2004. També ha estat impulsor -juntament amb Teresa Forcades, Arcadi Oliveres o Jaume Asens- de la plataforma Procés Constituent.

Podem ja havia anunciat la intenció de presentar-se en solitari a les plebiscitàries, després que en els comicis del 24-M hagi optat per diluir la seva marca en coalicions de l'esquerra alternativa, com la de Barcelona en Comú, liderada per Colau. La secretària general de Podem a Catalunya, Gemma Ubasart, que dóna suport a Dante, havia expressat en més d'una ocasió que no aspirava a ser la candidata el 27-S i que preferia centrar-se en la tasca de bastir l'estructura del partit.

stats