Política 04/11/2015

CDC liderarà una coalició amb marca pròpia a les eleccions espanyoles

Reagrupament i possiblement Demòcrates de Catalunya, que ho ha posat a votació dels seus voluntaris, s'integraran en una llista que inclourà independents

Oriol March
2 min
La primera reunió del nou executiu / MANOLO GARCÍA

BarcelonaConvergència liderarà una coalició a les eleccions espanyoles amb marca pròpia que integraran Reagrupament i, molt possiblement, Demòcrates de Catalunya. Així ho han assenyalat a l'ARA fonts coneixedores de la negociació, que s'ha de concretar abans de divendres, que és la data límit per registrar coalicions davant la Junta Electoral. La direcció de CDC es reuneix d'aquí a dos dies a les quatre de la tarda per aprovar la unió per al 20-D i, només una hora més tard, està previst que el consell nacional ho ratifiqui. L'escenari final depèn de Demòcrates, que entre avui i demà dijous està fent una consulta interna als seus voluntaris –denominació que reben els seus militants– per decidir què fer.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El nom definitiu de la coalició, segons diverses fonts, encara no està tancat i està previst que es faci públic el mateix divendres. "Ens agrada més una fórmula similar a Junts pel Sí que no pas una concatenació de noms", assenyala una de les parts implicades en la negociació. La decisió arriba després que la setmana passada CDC i ERC pactessin anar separats a Madrid amb "unitat d'acció". Una de les idees que té Convergència, segons fonts del partit, és incloure independents a la llista, que defensarà un programa electoral amb el mandat del 27-S com a element principal.

La candidatura estarà liderada per Francesc Homs, conseller de la Presidència en funcions, que demà serà ratificat per l'assemblea territorial de CDC a Osona i que sortirà del consell nacional del partit del proper 14 de novembre ungit com a cap de llista. Està previst que deixi la conselleria i que les seves funcions les assumeixi temporalment la vicepresidenta Neus Munté, l'única consellera de Convergència que té "100% assegurat" seguir al futur Govern, segons assenyalen els seus companys. A Tarragona, el nom que sona amb més força per encapçalar la llista és l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, mentre que a Girona tot indica que Jordi Xuclà serà el candidat.

stats