CAS PALAU
Política 27/07/2012

CDC intenta esvair dubtes sobre finançament il·legal al Parlament

O.m.
2 min

BARCELONAUna compareixença que serveixi per esvair els dubtes sobre el presumpte finançament il·legal de CDC a través del Palau de la Música. Aquest és l'objectiu amb què encara el secretari general dels nacionalistes, Oriol Pujol, la seva intervenció davant la comissió d'afers institucionals del Parlament -reclamada per ERC i admesa per CiU- sobre la trama que relaciona les finances del partit i el saqueig de la institució cultural protagonitzat per Fèlix Millet i Jordi Montull.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

CDC va haver de dipositar la setmana passada 3,2 milions d'euros de fiança per respondre judicialment a les acusacions sobre el presumpte finançament il·legal del partit a través de comissions pagades per empreses a canvi de certes adjudicacions. L'oposició va reclamar que qui donés explicacions fos el president de la Generalitat i de CDC, Artur Mas, però ERC va salvar-lo de donar explicacions a canvi que Pujol comparegués.

Votació sobre Felip Puig

També a petició dels republicans es votarà la compareixença del conseller d'Interior, Felip Puig, que també va ser titular de Política Territorial i Obres Públiques en l'últim executiu de Jordi Pujol. Segons fonts de CiU, ahir encara no estava del tot clar si Puig es veuria obligat a donar explicacions o no. ICV també va registrar la compareixença del conseller d'Interior, però de manera separada d'ERC i incidint en el seu passat com a secretari general adjunt dels convergents. La de Pujol és, doncs, l'única presència assegurada a la comissió parlamentària d'avui.

Segons fonts pròximes al secretari general de CDC, la seva intervenció serà "detallista" i incidirà en el fet que el seu partit -a través de la seva fundació CatDem- ja ha tornat 158.000 euros dels 632.000 que l'entitat va rebre del Palau. Aquests diners s'acabaran de pagar, segons els responsables de finances de CDC, l'any 2016. L'oposició preguntarà a Pujol, segur, per la seva vinculació amb una presumpta trama il·legal a l'entorn de les concessions d'ITV.

stats