SEGURETAT
Política 25/01/2014

El Cesicat va elaborar 50 informes a petició dels Mossos d'Esquadra

òscar Gelis
1 min

Barcelona.El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, va explicar ahir que el Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (Cesicat) va elaborar, entre el 2012 i el 2013, una cinquantena d'informes de seguiments de persones a les xarxes socials, a petició dels Mossos d'Esquadra i per raons de "seguretat". Puig va comparèixer ahir en comissió parlamentària per donar explicacions sobre l'activitat del Cesicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'entrada, Puig va deixar clar que no es tracta "ni d'un CNI català ni del seu embrió", contradient així el que va denunciar mesos enrere el president de Ciutadans, Albert Rivera, en exhibir en seu parlamentària un informe de l'organisme sobre la creació d'una Agència Nacional de Seguretat de Catalunya. Puig va dir que aquest document "no va ser ni encarregat ni rebut" pel Govern.

Sí que va reconèixer uns 50 informes del Cesicat encarregats pels Mossos per motius de "seguretat" i en cap cas d'"ideologia". "No s'ha perseguit a ningú ni tampoc a moviments socials", va remarcar el conseller, que va explicar que els informes es traslladen als Mossos i no en queda constància als calaixos del Cesicat. L'oposició, però, va denunciar que el Cesicat sí que té fitxers "ideològics" amb perfils d'activistes a internet.

stats