Política 26/10/2013

Chacón critica els que fan el joc al procés català

i
M. Eugènia Quetglas
2 min

Madrid.Carme Chacón va tornar ahir a l'escena política per fer de contrapunt als actuals líders socialistes. Mentre Alfredo Pérez Rubalcaba i Pere Navarro es reunien al Palau de la Generalitat amb el president Artur Mas, ella proclamava des de Madrid que és "una errada fer-li el joc a Mas". En un discurs mesurat fins a l'extrem per no traspassar cap línia vermella que n'erosioni la imatge dins el PSOE, Chacón va evitar esmenar a la totalitat els seus per veure's amb Mas i fins i tot ho va qualificar de "gest de seny" en contraposició a Mariano Rajoy, que "ignora" el problema i "es plega de braços". Tot seguit, però, va avisar que perquè el diàleg amb Catalunya prosperi s'ha de sustentar en la "claredat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'excap de files del PSC a Madrid no havia de creuar l'Atlàntic fins d'aquí dos caps de setmana per participar en la conferència política del PSOE. Quan es va saber que presentaria ahir una conferència del líder socialista de Madrid, Tomás Gómez, el seu principal aliat intern, van començar les especulacions de cop d'estat en el si del PSOE.

No va passar res. Cap dels dos va anunciar que es presentaria a les primàries. Això sí, Gómez va dir que ell aposta per fer-les al febrer i els socialistes presents van veure una indirecta a Rubalcaba quan Chacón va deixar caure que "hi ha turbulències" i cal "tripulació de refresc".

Chacón -en un discurs més extens de l'habitual en un teloner- va centrar-se únicament a marcar distàncies amb el procés sobiranista, fins al punt d'acostar-se a les denúncies de manipulació històrica fetes pel PP en etzibar que les institucions catalanes donen una versió de la història de Catalunya i Espanya "fal·laç i infantil". Segons ella, "tots els mals econòmics de Catalunya s'atribueixen a l'espoli de l'Espanya parasitària i subsidiada", tot i que a l'altre extrem considera que es projecta la caricatura d'una Catalunya "avara i egoista" i entossudida a "emparar i fomentar la seva cultura només per fastiguejar".

La solució al conflicte la va donar Gómez: "Rajoy té l'obligació de resoldre el pla Mas igual que Zapatero va resoldre el pla Ibarretxe".

stats