ELECCIONS MUNICIPALS
Política 16/11/2014

Collboni obre combat per l’hegemonia de l’esquerra a Barcelona

Auri Garcia Morera
2 min
Collboni obre combat per l’hegemonia de l’esquerra a Barcelona

BarcelonaMarca distàncies amb Ada Colau

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, va presentar ahir la seva campanya per a les eleccions municipals del maig amb un discurs en què va voler marcar distàncies amb Ada Colau, sense citar-la directament, i amb el seu projecte de Guanyem Barcelona, que pretén sumar ICV i la CUP. Collboni va carregar contra “els que ho volen tirar tot per la finestra sense reconèixer la transformació històrica d’aquesta ciutat durant 30 anys” i va afegir, contundent: “Una mica més d’humilitat, sisplau”.

En un acte a l’Estació de França davant d’unes 300 persones, Collboni va reivindicar que Barcelona “és sobretot un motiu d’orgull” i va avançar que durant la campanya no criticarà l’estat de la ciutat. Sí que va criticar, però, que Barcelona “es posi en venda” o “se supediti al govern de la Generalitat”. De les decisions de l’actual alcalde, Xavier Trias, també va lamentar que “s’inverteixin recursos públics a canviar la cara de les principals avingudes de luxe de la ciutat”, en referència a les reformes del passeig de Gràcia i l’avinguda Diagonal.

Refreda la negociació del pressupost

L’alcaldable del PSC va considerar insuficient la congelació de les tarifes del transport públic anunciada pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, en una entrevista a l’ARA. Collboni va assegurar que “no es tracta de congelar tarifes quan l’IPC està gairebé al zero, sinó de rebaixar-les, de posar els diners de Barcelona al servei dels barcelonins”. La rebaixa de les tarifes era la condició que havia posat el PSC per negociar el seu suport als pressupostos municipals per al 2015.

Després que Vila anunciés la congelació de les tarifes sense haver-ho comentat abans amb el grup municipal socialista a l’Ajuntament de Barcelona, Collboni va refredar la negociació entre el PSC i el govern municipal pel pressupost: “El diàleg i la negociació que teníem sobre els pressupostos de la ciutat de Barcelona per al 2015 en aquests moments està en via morta”. Xavier Trias li va respondre ahir mateix, en declaracions al Telenotícies migdia de TV3: “Si el senyor Collboni vol continuar negociant, continuarem negociant; si no vol continuar negociant perquè ell ho utilitza només amb finalitats electoralistes, no m’hi vull ficar”.

stats