Publicitat
Publicitat

Compromís busca recobrar la unitat al voltant de Mònica Oltra

Amb l’aprovació aquesta setmana del reglament de primàries per triar els candidats de Compromís per a les eleccions municipals i autonòmiques del maig del 2015, s’ha posat punt final a una negociació que va evidenciar les diferències existents entre alguns sectors del Bloc, d’Enric Morera, i Iniciativa del Poble Valencià, de Mònica Oltra, que són els dos partits majoritaris de la coalició. En aquest cas les diferències no tenien res a veure amb la candidatura a la presidència de la Generalitat Valenciana, ja que des de feia mesos era un secret del domini públic que Morera no tenia previst diputar-li el número 1 a Oltra, sinó per si s’introduïen quotes per garantir la presència de candidats de totes les formacions en els llocs de sortida, primer, i per quins números havien d’ocupar les quotes, després.

Les negociacions van ser tan tenses que si alguna de les parts no hagués cedit Compromís s’hauria trencat. Els dos grans partits tenien elements per fer-se forts: el Bloc perquè aporta la majoria de la militància, i Iniciativa perquè té a les seves files la millor candidata a la Generalitat, Mònica Oltra, segons assenyalen totes les enquestes publicades en els últims mesos.

L’anunci oficial d’Enric Morera per fer públic que no es presentaria a les primàries per ser el candidat a la Generalitat i que només optaria al número 2 per València significa també que Oltra no tindrà rival per ser la candidata de Compromís. Sembla difícil pensar que algú vulgui sotmetre’s a una derrota quasi segura en les primàries, excepte que la coalició hagi pensat presentar algun candidat d’espàrring per a Oltra.

Superades les diferències, o almenys deixades de banda de moment, el missatge de Morera, del Bloc i del conjunt de Compromís torna a ser un: recobrar la unitat per treballar tots plegats a favor del projecte de Mònica Oltra.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT