DIARI DE CAMPANYA DEL PSC
Política 11/05/2015

"Jo, qui voto? Els de Felipe González!"

Els socialistes reparteixen vots a Mataró, una de les alcaldies que aspiren a recuperar

Sara González
2 min
Miquel Iceta parlant aquest dilluns amb un veí de Mataró

MataróL'Ebelio (87 anys) i el Matías (86 anys) fan de 'banquers' a la plaça del barri de Cerdanyola de Mataró. És a dir, prenen el solet i fan petar la xerrada gesticulant amb els seus bastons en un dels bancs. De sobte, tota una comitiva se'ls apropa amb dos personatges que llueixen ulleres amb muntures vermelles. Els saluden, els estrenyen la mà i els donen, fins i tot, un sobre... Amb una papereta per a les eleccions municipals del 24 de maig.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No, no sé qui són", respon l'Ebelio quan l'hi pregunten. Se'ls informa: són el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i l'alcaldable del partit a Mataró, David Bote. "Ah, no els conec". Els socialistes, resumint. "Jo, qui voto? Els de Felipe González!", conclou. "Aquests també són els meus", afegeix el Matías. Tant se val qui es presenti, tots dos són un clar exemple del votant fidel del PSC i del PSOE.

Mataró és una de les alcaldies que el 2011 va perdre el PSC després de 32 anys governant la ciutat. A les últimes eleccions ja van quedar frec a frec amb CiU, que li va arrabassar l'alcaldia empatant en nombre de regidors: 8. "Que qui són? No ho sé!". Polítics. "Doncs jo fa temps que no voto. Tots els polítics es queden amb els nostres diners", diu el Pepe, de 80 anys. I això que ha estat conversant amb Iceta sobre ocells. Perquè el Pepe i dos amics seus també fan de 'banquers' però s'emporten a la plaça les gàbies amb els seus canaris. "No tots som iguals", li respon la diputada mataronina Alícia Romero, també present a la comitiva. "I el PSOE a Andalusia?". Només se sent el piu-piu dels canaris.

Els socialistes, els que un dia van ser de Felipe González i ara de Pedro Sánchez, van repartint vots i s'aturen a fer un cafè. "Doncs no, no sé qui són", diu l'Agustín, de 60 anys, mentre es pren un tallat. Socialistes. "Ui, jo ara sóc de Podem. Abans d'IU. Els socialistes haurien de fer honor a les seves sigles", etziba.

Costa trobar aquest dilluns algú que conegui Bote. Però ell va repartint sobres i paperetes i inevitablement et ve al cap l'expressió "voti Bote". Al final sí que troben una dona que els rep amb els braços oberts. "El meu cor és socialista, des de sempre", diu la Isabel, de 67 anys. Però no, tampoc sap dir el nom i el cognom dels que li estan donant la papereta. Sigui com sigui, però, si el que voten és Felipe González, al cap i a la fi, també els serveix. Almenys de moment.

stats