Política 18/09/2012

Ignacio González, un polític amb sort i immune als escàndols

Alicia González
2 min

MADRIDMarç del 2008. Ignacio González, vicepresident de Madrid, vola a Johannesburg (Sud-àfrica) amb la seva dona i un contractista de l'executiu madrileny. Quan el viatge salta a l'arena pública, una pluja de sospites cau sobre l'escuder d'Aguirre. Els bitllets de González i la seva dona havien costat una mica més de 8.000 euros. Però el protagonista ni s'immuta: "El meu viatge -assegura llavors- me'l vaig pagar jo en metàl·lic perquè m'anava bé, i tinc la factura". Qüestió tancada. Tal com sembla que ha passat amb l'assumpte de l'àtic de luxe que González i la seva família tenen llogat a Estepona per 2.000 euros al mes i que, oficialment, pertany a una empresa radicada al Delaware -un estat que funciona com a paradís fiscal als EUA- inactiva des de fa dos anys i administrada per un advocat que es publicita com a testaferro a internet. Gosar investigar l'àtic ha costat el càrrec a dos comandaments policials.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ignacio González, llicenciat en dret de 52 anys i protegit d'Aguirre des de l'etapa a l'Ajuntament de Madrid, és un home amb sort: no han afectat a la seva carrera ni el viatge a Johannesburg ni el que va fer l'agost d'aquest mateix any a Cartagena de Indias (Colòmbia): va ser gravat sense el seu coneixement en un vídeo en què se'l veu entrar amb els seus acompanyants en una casa amb bosses de plàstic i d'on en surt després sense les bosses. La difusió del vídeo ha costat la imputació a una periodista de la SER.

Incòlume es va mantenir també González després que Público revelés que l'avui extresorer del PP Luis Bárcenas va alertar el 2004 a Rajoy de la suposada participació del vicepresident madrileny en una tèrbola adjudicació de sòl després investigada en el cas Gürtel.

González té sort i, sobretot, poder. Aixoplugat sota l'ombra d'Aguirre, ha escombrat a tothom que s'ha interposat en el seu camí. Per exemple, el seu més ferm rival intern, Francisco Granados, descavalcat per la lideresa com a secretari general del PP madrileny el 2011. Fins ara només consta una batalla perduda en el seu currículum: Rajoy va impedir que accedís a la presidència de Caja Madrid en favor de Rodrigo Rato. Si Rajoy l'acceptarà pacíficament com a president de la Comunitat de Madrid és avui la gran incògnita per resoldre.

stats