CONFERÈNCIA
Política 02/12/2014

Junqueras apostarà per una “llista paraigua” davant del líder de CiU

Sara González
2 min

BarcelonaL’objectiu és el full de ruta i no la llista unitària. Aquest és el leitmotiv sobre el qual pivotarà el discurs que avui farà Oriol Junqueras en l’exposició dels passos que considera que s’han de fer en l’escenari post 9-N per caminar cap a la independència. I ho farà davant d’Artur Mas, que, atenent a la petició del líder republicà, serà aquest vespre al Palau de Congressos amb més de dos milers de persones que, entre militants i representats de la societat civil, escoltaran Junqueras. La portaveu d’ERC, Anna Simó, va insistir ahir que es “cremarà les celles” per acordar una fórmula “transversal i maximalista” comuna que aplegui el màxim de vots per la independència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Això passa, va subratllar, per un itinerari que aplegui no només CiU i ERC, sinó també la CUP i ICV-EUiA, ja sigui abans o després. I és que, a parer dels republicans, un cop celebrades les plebisciàries caldria un govern de concentració de totes les formacions sobiranistes. “La fórmula guanyadora és la que suma els convençuts amb la independència i la gent indecisa, que ara mateix espera respostes més enllà del qui”, va afirmar. La idea és una “llista paraigua” que, anant separats però sota una mateixa marca, permeti presentar-se amb un punt comú i sumar efectius.

Simó va deixar clar que ERC no està en cap cas incòmoda amb l’ANC, que ha demanat als republicans que negociïn la llista unitària. De fet, va dir que coincideixen que cal treballar per un itinerari que permeti obtenir el màxim nombre de diputats. Ara bé, ERC no preveu que quedi fora del programa electoral tota referència a la corrupció i a la igualtat social. I és que consideren que si això passés el discurs de justícia social i regeneració quedaria en mans de l’unionisme i afavoriria el creixement de Podem.

stats