EL MOVIMENT SOBIRANISTA
Política 01/07/2012

La Marxa per la Independènciaarrenca amb alta participació

Ara
2 min
La marxa per Lleida va acabar a la Seu Vella, on el protagonisme va ser per a Lluís Llach.

LLEIDALa Marxa per la Independència, promoguda per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), va engegar ahir al vespre a Lleida, amb un recorregut des dels Camps Elisis fins a la Seu Vella de Lleida. L'acte, amenitzat en un ambient festiu pels grups Al Tall i Bonobos, va convocar 2.600 persones. La marxa recorrerà durant tot l'estiu nombrosos punts de Catalunya fins a arribar a Barcelona coincidint amb la diada nacional de l'Onze de Setembre, en què se celebrarà una gran concentració. L'ANC és una entitat cívica i transversal que actua al marge dels partits i les institucions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A l'acte de sortida de la marxa, al qual havia expressat el seu suport l'exentrenador del Futbol Club Barcelona Josep Guardiola, hi van assistir el cantautor Lluís Llach, el filòsof Xavier Rubert de Ventós, l'escriptora Patrícia Gabancho, el politòleg Ferran Requejo, l'actor Oriol Grau i l'editor Quim Torra. També hi van participar membres de diferents formacions polítiques, com l'alcalde de Vic i el president de l'Associació de Municipis Independentistes, Josep Maria Vila d'Abadal (UDC); l'eurodiputat Ramon Tremosa (CiU); el diputat al Congrés Joan Tardà (ERC), i el diputat al Parlament Toni Strubell (Solidaritat), entre d'altres.

L'Assemblea Nacional Catalana es va constituir el 10 de març en un acte al Palau Sant Jordi al qual van assistir unes 5.000 persones, que van aprovar un full de ruta que preveu la celebració d'un referèndum per la independència l'any 2014. L'ANC va acordar no presentar-se a les eleccions. Una esmena als estatuts de l'associació defensava que tingués la possibilitat de presentar-se com un partit polític més a les eleccions, però els membres de l'assemblea ho van rebutjar. Els responsables de l'ANC van justificar-ho assegurant que es volien mantenir sempre com un actor aliè a la política de partits i moure's sempre en el terreny de la societat civil. L'actor Sergi López va ser el conductor de l'acte que dóna el tret de sortida a la marxa.

stats