Política 02/08/2012

Mas-Colell i Cleries s'explicaran demà al Parlament

Ara
2 min

BARCELONA.El Govern oferirà explicacions aquest divendres al Parlament sobre els impagaments dels concerts del juliol a les entitats que presten serveis socials, així com a escoles i hospitals. El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i el titular de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, compareixeran a la diputació permanent per detallar els motius que han conduït la Generalitat a ajornar aquests pagaments. El Govern apuntarà, com ha repetit en els últims dies, que els concerts de l'agost estan assegurats. La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, va convocar la diputació permanent després que el PSC, ICV-EUiA, ERC i C's en registressin la sol·licitud. El PPC ja ha dit que divendres votarà a favor de les dues compareixences, així com Solidaritat (SI). La petició dels grups parlamentaris demana "amb caràcter urgent i immediat" la convocatòria de la diputació permanent -que vetlla pels poders de la cambra quan el Parlament és entre període de sessions- perquè el Govern doni explicacions. L'agost de l'any passat es va produir la mateixa situació arran de la reforma polèmica de la renda mínima d'inserció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PSC també va exigir ahir la convocatòria d'un gabinet de crisi davant "l'incendi social" provocat per l'impagament a les entitats socials. La secretària de cohesió social dels socialistes, Eva Granados, va acusar el Govern de "tornar els serveis socials a la lògica de la caritat i el voluntarisme". El secretari general d'ICV, Joan Herrera, va lamentar que CiU votés a Madrid a favor de la llei d'estabilitat pressupostària, que obliga "a pagar a bancs abans que a la resta" d'entitats. El secretari general de SI, Uriel Bertran, va demanar a l'executiu d'Artur Mas que expliqui "perquè prefereix perjudicar les entitats socials en comptes de plantar cara al govern espanyol".

El conseller de Salut, Boi Ruiz, va assegurar ahir a Catalunya Ràdio que al juliol "s'han pagat totes les nòmines dels hospitals". Ruiz va recordar que, malgrat les dificultats de tresoreria, els centres han pogut pagar sous. "No hi ha cap centre que perilli", va detallar el conseller.

stats