Política 19/10/2015

Iceta aconsegueix imposar Pere Navarro a la llista de Chacón per al 20-D

La llista serà ratificada dissabte pel consell nacional del PSC

Sara González
2 min
Pere Navarro ha comparegut aquest dimarts en roda de premsa

BarcelonaLa llista de Carme Chacón per a les eleccions generals serà cremallera i, a més, inclourà l’ex primer secretari del PSC Pere Navarro. Malgrat les seves reticències inicials, l’exministra haurà d’acceptar a les seves files l’exlíder del partit que va assegurar que ella no podria tornar a ser candidata si no acceptava el dret a decidir. Chacón va trencar la disciplina de vot al Congrés quan es va negar a donar suport al dret a decidir el febrer del 2013 i mai va defensar la consulta "legal i acordada" del projecte que va abanderar Navarro. Ara, però, si res del que està previst canvia, hauran de treballar de costat a Madrid un cop passats els comicis del 20-D.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L’aposta del PSC

Pere Navarro i l’exportaveu del partit al Parlament Maurici Lucena són el tàndem pel qual aposta el líder del PSC, Miquel Iceta, per anar a Madrid com a reconeixement al seu "compromís" amb el partit i, especialment, com a manera de posar en valor que va ser el seu antecessor el primer a posar sobre la taula la necessitat de reformar la Constitució en sentit federal. Això, sumat al fet que la federació del Vallès Occidental oest proposarà, previsiblement, a qui va ser l’exalcalde de Terrassa com el seu candidat a la llista per a les generals, fa difícil que Chacón es pugui negar a incloure’l.

La direcció del partit es reunirà divendres per acabar de dissenyar la llista, que serà ratificada dissabte pel consell nacional. L’exministra vol que en aquesta candidatura cremallera hi siguin dos dels seus dirigents de màxima confiança: Germán Rodríguez, que és el cap de campanya, i José Zaragoza, que ha estat proposat per la federació del Baix Llobregat. Queda en l’aire si Lucena, que és un dels dirigents més ben valorats pel líder del PSOE, Pedro Sánchez, hi tindrà lloc. Sigui com sigui, Iceta ja va avisar divendres passat a TV3 que no tothom hi cabrà: "Hi ha més caps que barrets".

El 'no' a Ciutadans

Mentre l’engranatge electoral està ja funcionant a tota marxa, el PSC també intenta blindar el seu missatge de cara a les generals. Per una banda, es cenyeix al guió del PSOE i no parla de dret a decidir. Per l’altra, però, tampoc vol veure’s alineat a Catalunya amb el bloc del 'no' i per això ha anunciat que no participaran en la reunió amb el PP i Ciutadans que han proposat els d'Albert Rivera.

stats